Chpli Tarhan Kadın Emeği Konferansına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Chpli Tarhan Kadın Emeği Konferansına Katıldı

Chpli Tarhan Kadın Emeği Konferansına Katıldı

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kadın Emeği' konulu konferansa CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan katıldı.

07.03.2012 18:53

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kadın Emeği' konulu konferansa CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan katıldı. Konferansta çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları sorunlarının irdelenmesi gerektiğinin mesajı verildi.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konferansa CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kadın Hakları İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Şenay Önder,Yazar Şadan Gökovalı, Canan Tan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve İzmir'in dört bir yanından gelen kadınlar katıldı. Konferansta konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çocuk gelinlerin dramını hatırlatarak sorunun toplumun üzerine çöken bir karabulut olduğunu söyledi. Ülkenin aydınlık geleceğinin kadınların ve gençlerin elinde şekilleneceğini vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu: "En temel olarak vurgulamamız gereken, ekonominin şartları içinde kadınlar, gücünü daha somut bir şekilde ortaya koyamadığı sürece hak ettiği noktaya gelemiyor. Bunun için kadının evden çıkması, üretken olması, ürettiğini pazarlayarak gelir elde etmesi, ayaklarının üzerinde durması ve gücünü ortaya koyabilmesi gerekiyor. Biz Konak Belediyesi olarak bunu hayata geçirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 15 semt merkezimizde kadınlarımız üretiyor, ürettiğinden gelir elde ediyor, sosyalleşiyor, yaşama katılıyor. Kadınlarımız sevgisiyle, emeğiyle, varlığı ile İzmir'e, demokrasiye güç katıyor; İzmir'den Türkiye'ye umut veriyor."

Konferansta Başkan Tartan'a Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Şenay Önder tarafından 8 Mart Dostluk ve Kızkardeşlik ödülü verildi. Ödül töreninde konuşan Önder, " Ülkemizde ve dünyada kadının statüsünün yükseltilmesi için çalışan ve emek veren, tüm karar ve davranışlarına aklı ile yön veren

Dr.Hakan Tartan'a ödülümüzü sunarken, teşekkür ediyoruz" dedi.

TARHAN'DAN 4+4+4 YORUMU

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da konuşmasında eğitim sisteminde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle kız çocuklarının 10 yaşında eve kapatılacağını iddia etti. İzmirli kadınlarla buluşmasını bir konferans değil bir aile toplantısı olarak gördüğü söyleyen Tarhan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bize umut, moral ve güç gerekiyor. Biz kadınlar, onların zannettiği gibi köşeye kıyıya sıkışmış değiliz. Bütün bu baskıları, sindirme çabalarını tartışmalıyız ve bu duruma karşı koymalıyız."

(AH-)

07.03.2012 18: 33 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Chpli Tarhan Kadın Emeği Konferansına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement