Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Demokrat Parti (DP) Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ve Liberal Demokrat Parti (LDP) Denizli il başkanları, Denizli Gazeteciler Cemiyetin'de ortak basın toplantısı düzenledi.

21.07.2014 13:24

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Demokrat Parti (DP) Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ve Liberal Demokrat Parti (LDP) Denizli il başkanları, Denizli Gazeteciler Cemiyetin'de ortak basın toplantısı düzenledi.

İl başkanları adına konuşan MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, cumhurbaşkanının ilk kez vatandaşlar tarafından seçileceğini hatırlatarak, İhsanoğlu'na neden destek vereceklerini şu sözlerle açıkladı:

"Bize göre, Türkiye Cumhuriyeti, toplumun her kesimine hitap edecek birini seçmelidir. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı. Hem batı hem de doğuda ağırlığı olmalı. Bayrağımızı iyi temsil etmeli. Hiç kimsenin inancıyla ilgilenmemelidir. Yaşanacak seçimin siyasi bir seçim değildir. Çünkü cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam değildir. Son dönemde ülkemiz fazlasıyla gerildi. Tüm siyasi partiler kutuplaştı. Oysa cumhurbaşkanlığı ağır başlılık gerektirir. İhsanoğlu saygın bir bilim adamı ve tecrübeli bir diplomattır." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement