Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun'dan Başladı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun'dan Başladı

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun\'dan Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 2012 - 2013 yılı "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" projesi bu yıl da Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımının atıldığı Samsun'dan başladı.

24.09.2012 19:15  Güncelleme: 20:29

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 2012-2013 yılı "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" projesi bu yıl da Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımının atıldığı Samsun'dan başladı.

24-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Cumhuriyet Eğitim Gezileri programına Samsun, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinden toplam 200 öğrenci katıldı. Tören ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Kurtuluş Yolu'nda düzenlenen törenin ardından öğrenciler Çanakkale, Afyon ve Kütahya'ya uğurlandı.

Uğurlama öncesi törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, "Eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin Çanakkale ve Milli Mücadele destanının önemini kavramalarına katkıda bulunmak, eğitici etkinlikler ortamında farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, başarılı öğrencilerin ödüllendirilerek diğer öğrencilerin özendirilmesini teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilki 2004 yılında başlatılan 18 Mart Çanakkale Eğitim Gezileri, 2066 yılında kapsamı genişletilerek 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' adıyla sürdürülmekte ve bu yıl 9.su düzenlenmektedir. Öğrencilere Milli Mücadele destanının evrelerini, kuru bir anlatım biçimi yerine, geçtikleri coğrafi mekanları göstererek anlatmak ve milli mücadelenin hangi tarihi şartların altında ne büyük zorluklarla gerçekleştirildiğini görmelerini ve hissetmelerini sağlamak Milli Mücadele destanını başlayıp geliştiği ve büyük zaferle sonuçlandığı alanları gezdirmek suretiyle aynı zamanda uygulamalı bir eğitimde yapılmış olacaktır" dedi.

Öğrencilerin Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerleri yakından tanıyacaklarını ifade eden Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, " Türkiye'nin 81 ilinden öğrencilerimiz

projeye katılmaktadırlar. Bu proje ile Çanakkale Savaşları ile başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşı ile sonuçlanan, bir başka ifade ile Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Polatlı'da bulunan tabyalar, anıtlar, ören yerleri gençlerimize gezdirilmekte, buraları görmeleri sağlanmaktadır. Afyonkarahisar, Kütahya, Polatlı arasındaki coğrafi sahada cereyan eden Dumlupınar'da düşmanın kesin yenilgisi ile sonuçlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

Gezideki birinci hedefin öğrencilerin birbirlerini tanımaları ve kaynaşmaları olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, "Proje ilerleyen yıllarda umuyorum ki daha çok öğrencimizin katıldığı bir organizasyon olur. Dönüşte bize bugün sahip olduğumuz bütün değerlerin yaratıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ü daha iyi anlayarak geleceğinizi biliyorum. Tüm Türkiye'ye bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Törene Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, il ve ilçe protokolü, eğitim yöneticileri, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun illerinden gelen öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kurtuluş İskelesi'nde düzenlenen törenin ardından projeye katılan öğrenciler, protokol ve katılımcılar tarafından Çanakkale, Afyon ve Kütahya'ya uğurlandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun'dan Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement