Cumhuriyet Kulamaları - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Kulamaları

Cumhuriyet Kulamaları

Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıl dönümü Van, Hakkari ve Bitlis'te coşkuyla kutlandı. Van ve Hakkari'deki kutlamalara, BDP'li Belediye Başkanları da katıldı.

29.10.2010 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıl dönümü Van, Hakkari ve Bitlis'te coşkuyla kutlandı. Van ve Hakkari'deki kutlamalara, BDP'li Belediye Başkanları da katıldı.

Van'da törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi sabahın erken saatlerden itibaren trafiğe kapatılırken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Tören alanına girmek isteyen vatandaşlar da üst aramasından geçirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşlar, askeri birliklerin geçisi sırasında ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak askerleri alkışladı. Geçiş sırasında alçaktan uçan 2 helikopterde gösterilere renk kattı.

Hakkari'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri şehir stadyumunda kutlandı. Stad çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, stad girişine de frekans karıştırıcı Jammer yerleştırıldı. Vali Muammer Türker'in makamında tebrikleri kabul etmesi ardından tören Şehir stadında devam etti. Stada gelen vatandaşlar üst aramasından geçirildi. Törene katılan Vali Mummer Türker, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun Mehmetçikler, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Çok az sayıda vatandaşın katıldığı Cumhuriyet bayramı kutlamalarında öğrenciler şiir okurken, çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Halk oyunları gösterileri ise törene renk katarken, geçit sırasında Mehmetçiklere de alkışlandı.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 87'nci yılı Bitlis'te de düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İhsan Sarı ve Bitlis Belediye Başkan Vekili Celal Erdil, öğrenciler, askeri birlikler ve vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bu bayramın vatandaşlık bayramı olduğunu belirterek, "29 Ekim Cumhuriyet bayramı vatandaşların bayramıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan değerli, kıymetli şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet ülkemiz için sadece yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet sayesinde toplumumuz ulus olma bilincine kavuşmuştur. Gelecek nesillere çağdaş, aydınlık bir ülke bırakmanın tek yolu Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşamasıdır" dedi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlerin ödülleri verildi. Program halkoyunları gösterileri ve tören geçişi ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Kulamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement