Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika
Yerel

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı

Batmanda HDP seçim lokalinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma etkinliği düzenlendi.

08.05.2015 09:43

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Batmanda anıldı.

HDP ve DBP il örgütleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı HDP merkez seçim lokalinde gerçekleştirilen etkinlikte andı.

Anmaya HDP milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, HDP ve DBP'li yönetileri, Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Anma etkinliği saygı duruşu ile başlarken, anmada konuşan HDP PM üyesi Osman Ergin, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını feda edenleri minnet ile andıklarını belirterek, onların yolunda durmaksızın yürüyeceklerini dile getirdi.

Denizlerin idam sehpasına çıkarıldıklarında dahi dillerinden "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganını düşürmediğini söyleyen Ergin, Deniz ve arkadaşlarının Anadolu ve Mezopotamya'daki kardeşlik köprüsünün temsilcileri olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Denizlerin ve Türkiye'deki devrimci hareketlerin mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma Mizgin Kültür Sanat Merkezi sanatçılarının seslendirdiği şarkılar ile son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • deniz: Sizleri seviyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement