Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(13.11.Milletvekilleri Çetinkaya, Büyükaydın ve ATO Başkanı Ali Gizer'in Adana yorumu.

13.11.2011 17:52

(13.11.2011, FOTOĞRAF)

//////////////////

Milletvekilleri Çetinkaya, Büyükaydın ve ATO Başkanı Ali Gizer'in Adana yorumu:

Durgunluk bitti; dinamizm başladı

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Miletvekilleri Necati Çetinkaya ve Ali Küçükaydın, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer'i ziyaretinde, Adana'nın ekonomik yönden atılım dönemine girdiği görüşünü savundu.

Necati Çetinkaya ve Ali Küçükaydın'ın yanı sıra Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, Seyhan İlçe Başkanı Zuhal Aşlamacı ve beraberindeki heyet ATO'yu ziyaret etti. ATO Başkanı Ali Gizer, Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, geçtiğimiz günlerde Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gerçekleşen ziyaretin, kentin sorunlarının çözümüne yönelik önemli bir adım olduğuna dikkat çekildi.

Adana'nın daha fazla hizmet alabilmesi için bu tür işbirliklerinin daha sık aralıklarla yapılması gerektiğini bildiren ATO Başkanı Ali Gizer, havaalanı ve Doğal Hayatı Koruma Alanı gibi konuların Bakanlık düzeyinde ele alınmasının kentteki motivasyonu yükselttiğini söyledi. Gizer, şu görüşleri dile getirdi:

"Geçtiğimiz hafta bir ilki gerçekleştirdik ve milletvekillerimizin yanı sıra Valimizle birlikte sorun yaşanan alanlardaki Bakanlıkları ziyaret ettik. Aynı gün, sorunlarımızın çözümüne yönelik çalışmalar yapıldığını da memnuniyetle gördük. Ankara ziyareti, Adana'nın bugüne kadarki en önemli eksikliğinin de su yüzüne çıkmasını sağladı. Çünkü bugüne kadar bu tür birliktelikleri tam anlamıyla sağlayamıyorduk. Bundan sonraki süreçte de, başta milletvekillerimiz ve Büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkanlarımız ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer alacağı geniş kapsamlı toplantılara ağırlık vermeliyiz."

Milletvekilleri Çetinkaya ve Küçükaydın da, Adana için yeni bir dönem başladığını ifade ederek, bu dönemin verimli olması için kent dinamiklerinin işbirliği yapmasının gereğini üzerinde durdu.

Milletvekili Necati Çetinkaya, Adana'da Avrupa Birliği Vize Merkezi kurulmasının, kent vizyonu açısından büyük önem taşıdığını, bu konuda girişimlere başladıklarını kaydetti.

Adana,(DHA)

/////////////////

Vali Güzeloğlu: Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin KKTC'ye yansımasını arzuluyoruz

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) de yansımasını istediklerini söyledi.

Kıbrıs Genç İşadamları Derneği (KGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gizem Çeliker ve üyeleri, KKTC ile Mersin arasında yaşanan gümrük sorunuyla ilgili olarak fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. KKTC Konsolos Yardımcısı Hakan Aksoy, Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy ve dernek üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye ile Kıbrıs arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Güzeloğlu "Kıbrıs'ımızın gelişmesi için yapımı devam eden projelerimiz bulunmaktadır. Alaköprü Barajı ile birlikte yavru vatanımızın su konusundaki sıkıntısını ve elektrik dahil olmak üzere temel beklentilerini çözmeyi planlıyoruz. Mersinimiz bu konudaki beklentilerin giderilmesinde önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

Ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin sağlanması için ticari açıdan zenginleşmesi gerektiğine dikkat çeken Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"KKTC'deki ekonomik, sosyal gelişmenin çok hızlı ve sağlıklı olması en öncelikli amacımızdır. Çünkü, istikrarlı bir ekonomik ve sosyal gelişme, siyaset dahil birçok konuda çok önemli kazanımları getirecektir. Son yıllarda Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelerin KKTC'ye de yansımasını arzuluyoruz. Çünkü ülkemiz ekonomisi, 2011 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olarak ön plana çıkmaktadır ve yine 2011 yılının ilk 6 ayında da Türkiye, ekonomik alandaki gelişme sıralamasında ilk 3 sırada yer almaktadır. Ülkemizin güzel ve güçlü bir geleceğe doğru yol aldığı bu günlerde, KKTC'nin de bizimle birlikte yol alması en büyük arzumuzdur. Bu amaçla Türkiye ve KKTC hükümetleri arasında başlayan çalışmalar var. Mersin olarak da bu amaca hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz"

KGİAD, Yönetim Kurulu Başkanı Gizem Çeliker de dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çeliker,

"Türkiye'yle hareket etmek bizim birinci kavramımızdır" diye konuştu.

MEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy ise Mersin'in KKTC ile önemli ilişkiler içerisinde olduğunu ve bu ilişkilerin devam edeceğini düşündüğünü kaydetti.

Mersin, (DHA)

(13.11.2011, FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Diyabet ilk 5'te

MEDİCAL Park Tarsus Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçın Aslan, diyabet (şeker) hastalığının Türkiye gibi ülkelerde ölüm nedenleri arasında ilk 5'te yer aldığını söyledi. Dr. Aslan, 2025 yılında dünyada 300 milyon kişinin yakalanacağı tahmin edilen diyabet hastalığıyla ilgili uyarılarda bulundu.

ARTIŞ HIZI 4 KATI

Dünyada diyabetin gelişmiş ülkelerde yüzde 32, gelişmekte olan ülkelerde yüzde 128 oranında artış göstermesinin beklendiğini kaydeden Dr. Yalçın Aslan "Diyabet veya diyabete eğilim sanıldığından çok daha fazla kişide bulunuyor. Kronik yorgunluk, kilo kaybı, sık idrar gibi şikayetleri olan kişilerin diyabet açısından titizlikle takip edilmesi gerekir. Kilolu hastaların birçoğunda yapılan araştırmalar göstermiştir ki, bu kişilerde insülin direnci söz konusudur. Bu yüzden yakınlarında diyabeti olan veya kilolu insanların bu konuya daha dikkatli şekilde eğilmesi gerekir" dedi.

BAŞKA HASTALIKLARI TETİKLİYOR

Şeker hastalığı olan insanlarda pankreans tarafından üretilen insülinin ya yetersiz olduğunu ya da hedef dokularda etkisini yeterince göstermediğini vurgulayan Dr. Aslan şöyle devam etti:

"Bunun sonucu olarak da kanda ve idrarda şeker düzeyleri artar kandaki artmış olan şeker düzeyleri dokulara ve hücrelere hasar vererek, böbrek hastalığı, sinir hasarı ve koroner kalp hastalığı gibi istenmeyen hastalıklara yol açabilir. Diyabeti olan birçok kişide aynı zamanda tedavi edilmesi gereken obezite, hipertansiyon, göz rahatsızlıkları ve yüksek kolestrol gibi başka sağlık sorunları da sıklıkla görülür. Diyabetli hastanın tedavisini düzenlerken bütün bu eşlik eden durumların bir arada düşünülmesi gerekir. Tedavide temel amaç, diyet, egzersiz ve ilaçlarla hedeflenilen kan düzeylere ulaşmak."

Adana,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement