Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

14.06.2012 14:30

ADANA'da Ulusal Europass Merkezi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Türk-İş Adana Şube Başkanlarına bilgilendirme semineri verildi.

///////////

türk-iş'te AB semineri

ADANA'da Ulusal Europass Merkezi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Türk-İş Adana Şube Başkanlarına bilgilendirme semineri verildi. Büyük Sürmeli Oteli'nde gerçekleşen seminere Türk-İş Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ile Türk-İş Adana Şube Başkanları katıldı. Europass ve Mesleki Yeterlilik Kurumu temsilcileri Hakan Coşkun ile Hudenaz Yaşın, sunumlar eşliğinde katılımcılara Europass, Mesleki Yeterlilik, Avrupa'da iş gücü hareketi ve ulusal yeterlilik konularında sunum yaptı.

Coşkun, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun AB'ye uyum çerçevesinde kurulduğunu belirterek,"Ancak tek amacımız AB'ye uyum sağlamak değil. İş gücü piyasasına bir düzen getirmek ve bu gereksiz belge yığınından kurtulmak ve düzenli bir sistem getirmek istiyoruz. Bunu yaparken de Avrupa yeterlilik sistemine uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren seminerin ardından konuşmacılar sendikacıların sorularını yanıtladı.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(14.6.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

Tarsus'a iki proje

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından desteklenen iki projenin protokol imza töreni yapıldı. "Tarsus Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi" ve "Tarsus Gençlik Kampı" projeleri, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak'ın attığı imzalar ile resmen başladı.

Başkan Kocamaz, Tarsus Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi (TAYEM) projesi ile Fevzi Çakmak Mahallesi, eski itfaiye tesislerinin tam bir yaşam merkezi haline geleceğini söyledi. Kocamaz, TAYEM'de spor salonu, bilim parkı, eğitim sınıfları, bilgisayar salonu, müzik, resim ve model uçak atölyelerinin oluşturulacağını kaydetti.

Tarsuslu gençlerin ufkunu açmak ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak için hazırlanacak Tarsus Gençlik Kampı'nın ise İncirlikuyu Köyü, Berdan Barajı Gölet alanında kurulacağını dile getiren Başkan Kocamaz "İçinde bungalov evlerin olacağı bir kamp alanı olarak tasarlanan tesiste, gençler birlikte zaman geçirerek ortak sosyal etkinliklere katılacaklar" dedi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(14.6.2012)

////////////////

Yılın sanayicisi Konukoğlu ödülünü aldı

EKOVİTRİN Dergisi okurlarınca 'Yılın Sanayicisi' seçilen SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ödülünü aldı. Ödül töreni İstanbul The Green Park Pendik Otel'de yapıldı. Konukoğlu'na ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi. Törende, Bakan Günay, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İslamoğlu ve Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun da aralarında bulunduğu kişi ve kurumlar da ödüllendirildi. 7 Şubat - 24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ankette 'Yılın Starları'nı belirlemek amacıyla 251 bin 568 oy kullanıldı.

GAZİANTEP,(DHA)

(14.6.2012)

/////////

Kötü Yol, Kozan'da çekiliyor

ORHAN Kemal'in 'Kötü Yol' romanından uyarlanan ve Kanal D'de yayınlanacak olan televizyon dizisi için Gold Film ekibi Adana'nın Kozan ilçesinde çekimlere başladı. Gold Film Genel Koordinatörü Ahsen Tüzün ile Yapım Koordinatörü Ferhat Eşsiz, geçtiğimiz yıllarda Adana'da çekilen 'Hanımın Çiftliği' dizisinde çalışan ekibin büyük bölümünün 'Kötü Yol'da da görev aldığını belirtti. Yapımcılığını Faruk Turgut'un, yönetmenliğini Nisan Akman'ın yaptığı dizinin ilk bölümleri Kozan'da, daha sonraki bölümler ise İstanbul'da çekilecek. Dizide, Cansel Elçin, İlker Aksum, Ezgi Mola, Şükran Ovalı gibi oyuncılar rol alıyor.

KOZAN,(DHA)

/////////////

BESYO'da diploma heyecanı

GAZİANTEP Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 12. dönem mezuniyet töreninde heyecan ve hüzün birarada yaşandı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törene Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Gür, öğretim elamanları, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Coşkun öğrencilere seslenerek, "Hayatta başarılı olmak için sadece bilgili ve kendi alanınızda iyi olmanız yetmiyor. İletişiminiz iyi olacak, girişimci olacaksınız ve insana saygı duyacaksınız. Kendi kendinize neler yapabilirim sorusunu soracaksınız. En ücra köşelerde olsanız bile bu ülkeye bir şeyler katabilirim diyeceksiniz" dedi. Tören dönem birincisi Ahmet Koyunlu, Yüksekokul Konsey Başkanı Seçkin Yıkıcı ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Gür'ün dönem plakasını çakmasından sonra öğrenciler, keplerini fırlatarak mezuniyetin keyfini çıkardı.

GAZİANTEP, (DHA)

(14.6.2012)

/////////////

Mavi kapaklar, engelliye sandalye oldu

GAZİANTEP'te bir ilköğretim okulu öğrencileri, topladıkları mavi kapaklar ile bir engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 1 ve 4'üncü sınıfları öncülüğünde başlatılan 'Mavi Kapak Topla, Engelliyi Hayata Bağla' kampanyası büyük ilgi gördü. Öğrencileri 138 kilo mavi kapak toplayarak bir engelliye tekerlekli sandalyeye kazandırdı. Mavi kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi yetkililerine teslim eden öğrenciler, elişi atölyelerini gezerek engellilerle sohbet etme fırsatı buldu. Dernekte görevli sosyolog Memik Gündemir, öğrencileri duyarlı davranışlarından dolayı kutladı. Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu sınıf öğretmenleri Hayriye Özdem ve Zeynep İde ise öğrencilerinin engelli sorunlarına karşı çok duyarlı bir davranış sergilediğini vurguladı.

GAZİANTEP, (DHA)

(14.6.2012)

////////////////

Pazarcık'ta keklikler doğaya bırakıldı

KAHRAMANMARAŞ Orman Su Ürünleri Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü'nce Pazarcık ilçesi Kartalkaya Barajı, Yarbaşı ve Dehliz köyleri arasında kalan alana 250 adet kınalı keklik bırakıldı. Türkiye'nin en büyük kınalı keklik üretim sahalarından biri olan Kahramanmaraş'tan getirilip doğaya bırakılan keklikler için tören düzenlendi. İlçe Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, doğanın dengesinin korunması için bu tür çalışmaların önemli olduğunu söledi. Şube Müdürü Hacı Kalınkütük de bir kınalı kekliğin 40 dönüm ekili alanı zararlı haşerelerden temizlediğini belirtti.

Mustafa KILIÇLI/PAZARCIK,(DHA)

(14.6.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Fren makasına sıkışan köpek kurtarıldı

OSMANİYE'de Belediye özel halk otobüsünün fren makasına sıkışan yavru köpek kurtarıldı. Yunus Emre Mahallesi'ndeki dolmuş durağında sıra bekleyen yolcu otobüsünün altından gelen köpek sesi şoförlerin dikkatini çekti. Aracın altını kontrol eden şoförler, fren makasına sıkışmış yavru bir köpek gördü. Şoförlerin çabasına rağmen sıkıştığı yerden kurtarılamayan yavru köpek için Osmaniye Belediyesi Arama Kurtarma ekibinden yardım istendi. Ekiplerin uğraşları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan yavru köpek, sahibine teslim edildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(14.6.2012

////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika


Advertisement