Didim'de Alternatif Turizm İçin Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Didim'de Alternatif Turizm İçin Çalışmaları Sürüyor

Didim\'de Alternatif Turizm İçin Çalışmaları Sürüyor

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu "Latmos Körfezi Canlanıyor" ile "Kutsal yolu üzerinde yapılması planlanan "Bisiklet yolu" çalışmalarıya ilgili olarak yetkili mercilerle görüşmeler yaptıklarını dile getirdi."

30.03.2013 16:03

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu "Latmos Körfezi Canlanıyor" ile "Kutsal yolu üzerinde yapılması planlanan "Bisiklet yolu" çalışmalarıya ilgili olarak yetkili mercilerle görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Didim'de deniz-kum ve güneş turizmine paralel olarak ilçede alternatif turizm için DİTAB görüşmelerini aralıksız sürdürüyor. Gelinen süreçle ilgili yazılı bir açıklamada bulunan DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu "İlçemizin turizminin gelişmesi, turist sayısı ve çeşitliliğinin artması, turizm sezonunun 12 aya yayılması ile sahip olduğumuz eşsiz değerlerimizin bu alanda hizmete sunulması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar emin adımlarla yürüyor. 2010 yılının başından itibaren tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde yaptığımız tanıtım çalışmaları ile bu konuda İlçemizde faaliyet gösteren turizm temsilcilerinin de önemli katkıları sonucunda Didim'e İngilizlerin yanında, Alman, Polonyalı, Hollandalı, Romanyalı, Rusyalı, Danimarkalı ve Rusyalı turistler gelmeye başladı. Bu gelişmelerin önemli bir başlangıç olarak kabul edilmesi gerekiyor. Bu turistlerin ilk kez gelmesinden daha önemli olan, onlara iyi ve kaliteli hizmet sunarak beklentilerini karşılamak ve bir kez daha gelmek üzere memnun ayrılmaları ile Didim'i başkalarına tavsiye etmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda görüştüğümüz tüm turizm otoriteleri " Deniz, kum, güneş her yerde var, siz farklılık yaratmak zorundasınız, doğa, tarihi ve kültürel potansiyeliniz çok yüksek bu değerlerinizi harekete geçirin" diyorlar. Bizler de aynı bu doğrultuda "Didim'de Alternatif Turizm " imkanlarını devreye sokmak için her kulvarda sözlü ve yazılı olarak önerilerimizi ilgili kurumlara ilettik."dedi.

"TURİZM HAFTASINDA KUTSAL YOLDA YÜRÜYÜŞ"

Alternatif turizm için başlatılan projelerin içeriğine değinen Bankoğlu "Milet'in eski çağlarda olduğu gibi denizle buluşturulması ve Didim'den Milet' e deniz yoluyla ulaşılması ile Kutsal Yol'un yürüyüş ve bisiklet yolu olarak turizme açılması için ısrarcı olduk. Sonunda İl turizminin geliştirilmesi için kapsamlı araştırmaları ve düşünceleri olan Aydın Valiliğimiz,

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kanalıyla bu konuları gündeme aldı ve projelendirme çalışmalarına başladı. İlk olarak 30 Mayıs 2012 tarihinde Aydın İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Dağcılık ve Bisiklet Federasyonu temsilcileri ile Milet Müzesi Arkeologu eşliğinde Milet- Apollon arası bir yürüyüş gerçekleştirdik. Dağcılık ve Bisiklet Federasyonu temsilcilerinin olumlu rapor vermesi üzerine İl Müdürlüğü gerekli çalışmaları yaparak Federasyon yetkililerinin belirlediği koordinatlar üzerinden Kutsal Yol parkurunun oluşturulması konusunda gerekli girişimleri sürdürmektedir. Turizm haftasını kutlama etkinlikleri kapsamında 21 Nisan Pazar günü Akköy-Apollon arasındaki Kutsal Yol Güzergahında Didim, Söke, Kuşadası ve İzmir doğa yürüyüşçüleri grupları ile Halkımızın da iştirakiyle geniş katılımlı bir yürüyüş yapılacaktır."dedi.

Latmos Körfezi Canlanıyor Projesiyel ilgili de gelinen sürece değinen Bankoğlu "Bu proje ile ilgili ilk toplantı yine İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde Aydan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında Güllük ve Kuşadası Liman Başkanlıkları, Muğla ve Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği temsilcileriyle Aydın'da yapıldı. Ardından yapılan toplantılara konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü, Söke Sulama Birliği, Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri de katıldılar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan resmi görüş ve önerilerini almaktadır. Tüm bu çalışmalar konusunda Aydın Valisi Kerem Al'a heyet halinde ve ilgili kuruluşlar tarafından gerekli bilgi ve sunumlar verilmekte olup kendilerinin emir ve talimatları doğrultusunda çalışmalar yürütülmektedir. Latmos Körfezi projesinin ilk ayağı Didim-Mavişehir Antik Panormos Limanından Deniz ve Büyük Menderes Nehri havzası üzerinden Milet'e teknelerle ulaşımdır. Yapılan inceleme ve tetkik gezileri sonucunda, mevcut yapı ve fiziki duruma hiçbir müdahale yapılmadan bu ulaşımın sağlanması mümkündür. Öngörülen projede o bölgedeki menderes nehrinden yapılan sulama, tarım uygulamaları, çevre düzeni ve ekolojik yapıya en küçük bir değişiklik ve zarar verilmesi söz konusu olmayacaktır. Dünyada ve Ülkemizden (Dalyan'daki) örnekleri gibi tamamıyla Milli Parklar Müdürlüğünün kontrolünde bir uygulama söz konusu olacaktır. Bafa'ya ulaşım ise çok daha kapsamlı idari ve teknik fizibilitelerin yapılması ile gündeme alınacaktır. DİTAB ve Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği olarak Kaymakamlığımız öncülüğünde, Didim Belediyesi ve diğer ilgili kuruluşlarla diyalog içerisinde bu projeleri gündemde tutmaya ve uygulanmalarının sağlanabilmesi konusunda çalışmalarımızı ve girişimlerimiz aralıksız sürdürmekteyiz. 26 Mart 2013 tarihinde TRT- Belgesel kanalında canlı yayında bu projeleri kamuoyuna duyurduk. Aynı gün Aydın Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Kaya Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve DSİ ilgili şube Müdürleri ile bir değerlendirme toplantısı yaptık. DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri teknik ve idari açıdan bu projenin uygulanmasının mümkün olabileceğini belirttiler. "dedi.

" İL GENEL MECLİSİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Projelerle ilgili olarak Aydın İl Genel Meclisinden destek beklediklerini de kaydeden Bankoğlu

"İl Genel Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı olup aynı

zamanda DİTAB Meclis Üyesi olan M. Cahit Kaya bir rapor hazırlayarak konuyu İl Genel Meclisini gündemine taşıdı.1 Nisan 2013 tarihinde yapılacak Aydın İl Genel Meclisi toplantısında İL Kültür ve Turizm Müdürü meclis üyelerine projelerle ilgili bir sunumda bulunacaktır. Bizim de yer alacağımız ve gerekirse soruları cevaplayabileceğimiz bu toplantıda söz konusu projelere İl Genel Meclisinden destek ve katkı çıkacağını beklemekteyiz. Didim'de heyecan ve enerji yaratan bu projelerin uygulanabilirliği ve uygulama aşamasında çıkabilecek sorunlara bağlı olarak bazı kişi ve kurumlardan farklı görüşler olmasını çok doğal ve yapıcı karşılamaktayız. Genel anlamda her kesime detaylı bilgi verilemediğinden kaygı ve endişeleri gidermek için çok yakın bir zamanda Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde ilgili kişi ve kurumlara kapsamlı bilgi aktarılacak bir toplantı düzenlenecektir."ifadelerine yer verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Alternatif Turizm İçin Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement