Diyarbakır'da Gaziler Günü Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Diyarbakır'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Valilik tarafından merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, askeri yetkililer, kamu görevlileri, gaziler ve yakınları katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından bir Kıbrıs gazisi konuşma yaptı.

19.09.2023 11:19

Diyarbakır'da Gaziler Günü kutlandı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Valilik tarafından tören düzenlendi.

Diyarbakır'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, merkez ilçe kaymakamları, gaziler ve yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Kıbrıs gazisi Siraç Ezer, "Su uyur düşman uyumaz. Bütün bunlara karşı Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sık kenetlenmesini bilmiş" dedi.

Diyarbakır\'da Gaziler Günü Töreni Düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Gaziler Günü Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement