Diyarbakır Dicle Üniversitesinde yarın
"Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi" gerçekleştirilecek.
D.Ü Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, kongreye Almanya, Mısır ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra kamuoyunun yakından tanıdığı Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Haydar Çakmak, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Doç. Dr. Veysel Ayhan'ın katılacağını söyledi.
"Değişen dünya dengelerinde Ortadoğu ve Türkiye" üst başlığını taşıyan kongrenin amacının "Arap Baharı" sürecini dikkate alınarak, Ortadoğu'daki son değişiklilikler ve bunların Arap dünyası için ne anlama geldiği, ortaya çıkan yeni güç dengelerinin bölgeye yönelik politikalarının ele alınacağını kaydeden Eyigün, şöyle konuştu:
"Bölgenin en önemli ili olan Diyarbakır'da böyle bir uluslararası etkinliğin yapılması yine bölgenin en önemli ülkelerinden olan Mısır ve Suudi Arabistan'dan ve yeni güç haline geldiği düşünülen Almanya'dan uzmanların katılması hiç şüphesiz kongrenin önemini açıkça göstermektedir. Diyarbakır'da dünyayı ilgilendiren uluslararası bir etkinliğin yapılması ve yapılabilmesi ilimizin tanıtımı açısından da son derece önemli olduğunu düşünmekteyiz."
- DİYARBAKIR
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır'da Yarın 'Sosyal Bilimler Kongresi' Düzenlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.