Dünya Hastanesi Stajer Hemşireleri Almanya'ya Yolluyor - Son Dakika
Yerel

Dünya Hastanesi Stajer Hemşireleri Almanya'ya Yolluyor

Kayseri'de bulunan Özel Dünya Hastanesi, stajer hemşireleri eğitim amaçlı olarak Almanya'ya gönderiyor.

27.06.2013 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de bulunan Özel Dünya Hastanesi, stajer hemşireleri eğitim amaçlı olarak Almanya'ya gönderiyor.

Kayseri'de İncesu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin hazırlamış olduğu proje hakkında konuşma yapan Özel Dünya Hastanesi sorumlu müdürü Prof. Dr. Yusuf Öztürk "Hemşirelik sadece ülkemizde değil dünyada çok önemli bir kavramdır. Bir hekim hastasına 1 saat ayırırsa hemşirenin ayıracağı zaman 23 saattir. Gerek sağlık müdürlüğü olmak üzere gerekse bizim hastanemizin patronu Dr. Erol Bey başta olmak üzere her kesimin teşviki ile İncesu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi örgencileri bizde eğitim almaya başladı" dedi. Prof. Dr. Yusuf Öztürk, "Tabi takdir ederseniz 23 saatini hastayla geçiren hemşirenin her açıdan işi kavraması hastasının durumunu anlaması ülkenin şartlarını da bilmesi gerekir. Bu yüzden örencilerimizin gelişmiş bir ülke olan Almanya'ya öğrencilerimizi göndermeye özellikle okul müdürü çok taraftar oldu. Hastane patronumuz Erol beyde bu konuda hiç yardımını esirgemedi. Örencilerimiz bu yıl 36 gün staj görecekler bu 36 günün 21 gününü hastanemizde geriye kalan 15 gününü ise Almanya'da stajını görecekler" diye konuştu.

Prof. Dr. Öztürk, öğrencilere hastanede Almanca dersleri verildiğini belirterek, "Hastanemizde dışarıdan getirdiğimiz hocalarla örgenciler Almanca dersi görüyorlar. Böylece oraya gittiklerinde oturmayı kalkmayı, yemeyi içmeyi, kültürlerini geliştirmeyi amaçladık bunun içinde kısa bir sürede olsa bu dersleri veriyoruz. Görgülerini arttırmak için Almanya'ya yollayacağız böylece görgülerini arttırıp buraya geldiklerinde daha eğitimli bireyler olacaklar. Ayrıca 3 Temmuz günü bu konuyla ilgili bir kokteyl vermeyi düşünüyoruz. Basına bu konu hakkında bilgi vermeyi misafirlerimize de bu programı tanıtmayı düşünüyoruz" ifadesinde bulundu.

İncesu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Kutlu ise, "2012 yılında globalleşen dünyada sağlık turizminin yükseldiği bir ortamda birde böyle bir proje yapmaya karar verdik. Bizde örgencilerimizin son sınıfta yapacakları yaz stajları var bizde dedik ki bu yaz stajlarının bir bölümünü Almanya da yapsınlar. Bu olay tek ayaklı olamazdı bizde Özel Modern Dünya Hastanesiyle görüştük yerel ortağımız olur musunuz dedik. Her zaman emeğini esirgemeyen Erol Bey siz projenizi açıklayın sonuna kadar destek veririz dedikler. Bizimde projemiz 216 asil 90 tane yedekten 5. yedek olduk. 17.06 2012 de bize bu hak tanındı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Hastanesi Stajer Hemşireleri Almanya'ya Yolluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement