Düzce Üniversitesi Eğitime Başladı - Son Dakika
Yerel

Düzce Üniversitesi Eğitime Başladı

Düzce Üniversitesi Eğitime Başladı

Düzce Üniversitesi 2013-2014 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

09.10.2013 15:27  Güncelleme: 15:30

Düzce Üniversitesi 2013-2014 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

Düzce Üniversitesi'nde 2013-2014 Akademik yılı çelenk töreni ile başladı. Çelenk töreninin konferans salonunda tören düzenlendi. Törende Mühendislik Fakültesi öğrenci temsilcisi Halit Usta, öğrenciler adına yaptığı konuşmada değer üreten üniversitede olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Düzce Üniversitesinin dev bir aile olmayı başardığını ifade eden Halit Usta öğrenci gözü ile Üniversitenin fiziksel özelliklerinden de memnun olduklarını belirtti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yeni akademik yılın gençlerin umutları ile başladığını belirterek Lisansta 6 bin 438, ön lisanstaki öğrenci sayısının da 8 bin 989'u bulduğunu toplam öğrenci sayısının ise 16 bin 770 olduğunu söyledi.

Düzce'nin yaşam kalitesinin arttırılarak daha fazla tanıtılması gerektiğini belirten Şerifoğlu "Düzce'nin ve Üniversitenin geleceğini iyi planlamalıyız" dedi.

Türkiye'de köy yolu ile ulaşılan tek Üniversite olduklarının altını çizen Rektör, yolun tamamlanmasını istedi. Şerifoğlu "Üniversiteye ulaşım ayrı bir problem. Yolumuz verilen tüm sözlere ve ayrılan ödeneklere rağmen tamamlanamıyor" dedi.

Düzce Üniversitesinde yapılaşmanın sürdüğünü belirten Şerifoğlu, Fen Edebiyat Fakültesinin kaba inşaatının bittiğini, 2 bin metreküplük su deposunun tamamlandığını kaydetti.

Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, 2013-2014 Akademik yılı için başarı dileklerinde bulundu. Üniversitenin öğrenciler ve toplum için faydalı bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Yaylacı, fedakar, güçlü kadrosu ile gençlerin yetişmesi için gayret gösterdiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Hasan Mandal, açılış dersini verdi. Mandal, Girişimci Rekabetçi Teknolojiye Dayalı Zihinsel dönüşümde üniversite sanayi işbirliğinin önemi konusunda konuşma yaptı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Üniversitesi Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement