DYO'dan Manisa'ya Matbaa Mürekkebi Üretim Üssü - Son Dakika
Yerel

DYO'dan Manisa'ya Matbaa Mürekkebi Üretim Üssü

DYO\'dan Manisa\'ya Matbaa Mürekkebi Üretim Üssü

Yaşar Holding İştiraklerinden Dyo'nun Manisa'da 10 Milyon Tl'lik Yatırımla İnşa Ettiği Bornova Matbaa Mürekkepleri Fabrikası, Törenle Hizmete Açtı

11.12.2010 18:51

Yaşar Holding iştiraklerinden DYO'nun Manisa'da 10 milyon TL'lik yatırımla inşa ettiği Bornova Matbaa Mürekkepleri Fabrikası, törenle hizmete açtı.

Manisa Organize Sanayi Bölesi'nde, 12 bin metkaresi kapalı, toplam 20 bin metrekarelik alanda 11 ay gibi kısa bir sürede inşa edilerek, üretime başlayan fabrikanın açılışı, iki derecelik hava sıcaklığı nedeniyle büyük bir çadırda, ısıtıcılar kullanılarak yapılabildi.

Açılış törenine Manisa Vali Yardımcısı Hüseyin Sezgin, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş. Genel Müdürü İrfan Çimen, matbaacılar ve sanayiciler katıldılar.

Davetiyelerde açılışı onurlandıracağı bildirilen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise açılışa katılmaması dikkati çekti.

Törende konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding adının her zaman güven ve kaliteli ürünler ile anıldığına dikkati çekerek, ''Yıllar içinde kalitemizden ve güvenilir hizmet anlayışımızdan taviz vermeden, en son teknolojiye sahip ürünlerimizle, müşterilerimizin yaşamlarını renklendirmeye ve daha iyi bir yaşam sunmaya devam ediyoruz' dedi.

Yaşar Holding CEO'su Mehmet Aktaş ise, DYO Matbaa Mürekkepleri'nin, Türkiye pazarında liderliği elinde bulundurduğunu belirterek, stratejilerinde müşteri memnuniyetinin her zaman ön planda olduğunu belirtti

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Sezgin, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kurdelesini keserek fabrikayı hizmete açtı. Açılışın ardından davetliler üretim bantlarını gezip bilgi aldı.

Yaşar Holding Boya Grubu çatısı altında faaliyet 1968 yılından bu yana faaliyet gösteren Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş., basın -yayın ve ambalj sektörüne hizmet veriyor. Türkiye'nin ilk matbaa mürekkebi üreten şirteti olma ünvanını elinde bulunduran Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş., beş alt sektöre birden aynı anda üretim yapabiliyor.

Şirketin, Manisa'da hizmete soktuğu yeni fabrika, 220 personel ile yıllık 25 bin ton matbaa mürekkebi üretimi yapacak. En son teknolojilerin kullanıldığı fabrikada, 9 bin metrekarelik üretim alanı, ile 600 metrekarelik de Ar-Ge ve Kalite Kontrol laboratuvarı bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel DYO'dan Manisa'ya Matbaa Mürekkebi Üretim Üssü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement