Eczane Teknisyenleri Diploma Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Eczane Teknisyenleri Diploma Dağıtım Töreni

Gaziantep Eczası Odası Başkanı İrfan Demirci, 330 kişinin 2."Tüm eczane teknisyenlerini başarılandan dolayı kutluyorum" dedi.

15.01.2012 17:20

Gaziantep Eczası Odası Başkanı İrfan Demirci, 330 kişinin 2. dönem eczane teknisyenliği eğitimini tamamladığını belirterek,

"Tüm eczane teknisyenlerini başarılandan dolayı kutluyorum" dedi.

Gaziantep Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği organizasyonluğunda yürütülen --2. Dönem Eczane Teknisyenliği Eğitimi-- tamamlandı. Eczane teknisyenleri diploma dağıtım töreni, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Mehmet Akif Ersoy salonunda yapıldı.

Yaşam koçu Mustafa Özarslan, "eczanede davranış modeli ve kişisel bakım" konulu bir sunum yaptı.

İrfan Demirci de yaptığı konuşmada, 2007 yılında sağlık alanında bazı zorunlulukların hayata geçirildiğini ifade ederek, Avrupa Birliği projesi kapsamında sağlık alanında yapılan düzenlemelerden bahsetti.

Türkiye'deki sağlık alanında vatandaşa yüksek kalitede, nitelikli, daha iyi hizmet sunumu nedeniyle eczacılık fakültelerinin 5 yıla çıkarıldığını ifade eden Demirci, şunları söyledi:

"Bu düzenlemeler doğrultusunda eczanelerde çalışan personellerin mesleki bilgi alanında yüksek eğitim kapsamına alınması ve üniversitelerde eczane teknisyenliği bölümünün açılması, halen mevcut eczane personelinin de bu kapsam içerisinde yer alması için Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği-nin ortak çalışması sonucu gerçekleştirilen bu eğitimler tamamlanmıştır. Bu süreçte eczane çalışanları 256 saat teorik 1200 saat pratik olmak üzere eğitim aldılar. Bugün burada eğitim süresini başarıyla tamamlayan Gaziantep ve Kilis'ten 330 kişinin eczane teknisyenliği sertifikalarını takdim etmek üzere toplandık. Tüm eczane teknisyenlerini başarılarından dolayı kutluyor ve meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum."

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen de konuşmasında, Türkiye Eczacılar Birliği'nin, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile kurduğu işbirliği sonucu kentimiz için de büyük önem arz eden bu projeyi çok önemsediğini ifade etti. Taşdöğen, şunları söyledi:

"Sizler insan yaşamının en önemli noktası olan sağlık alanında hizmet veren kilit kişilersiniz. Gelişen teknoloji, bilim alanındaki yenilikler ve yeni davranış modelleri bu alanda çalışanlarında yeniliğe ayak uydurmalarını kaçınılmaz kılmaktadır. Her sektörde eğitimli, bilinçli insanlarımız çoğalsın isteriz. Projede emeği geçenlere teşekkür eder, mesleki dayanışmalarından dolayı Eczacılar Odası üyelerini tebrik ediyorum."

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de dünyanın hızlı bir şekilde geliştiğini, hizmet standartlarının da değiştiğini vurguladı.

Serin, "Bu manada alınan hizmetin kalitesinin yükseltilmesi için de bir takım eğitimler alınması gerekiyor. Bugün ikincisini tamamladığımız projenin ilk etabında 220 personelimiz sertifika almaya hak kazanmıştı, bugün 311 kursiyerimiz bu belgeyi alıyor. Böyle bir çalışmanın paydaşı olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

SGK İl Müdürü Ahmet Yetim ise "Sigortalılarımız, emeklilerimiz ve hak sahipleri ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişilere sağlık hizmeti sunan eczane çalışanı arkadaşlarımızın eğitimli, donanımlı olmaları önemli bir konu. Bunun hizmet kalitesinin arttıracağına inandığımız için çalışmayı önemsiyoruz" dedi.

Tören, protokolün eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını vermesi ile sona erdi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eczane Teknisyenleri Diploma Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement