Edirne'de 2015 Böyle Geçti - Son Dakika
Yerel

Edirne'de 2015 Böyle Geçti

Türkiye'nin Avrupa sınırındaki serhat kenti Edirne 2015 yılını sevindirici ve üzücü pek çok olayla geçirdi.

29.12.2015 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Avrupa sınırındaki serhat kenti Edirne 2015 yılını sevindirici ve üzücü pek çok olayla geçirdi. AA muhabirinin derlediği haberlerle 2015 yılında yaşanan bazı önemli olaylar Türkiye ve dünyaya şöyle duyuruldu.

1 Kasım seçimleri sonucu AK Parti'den Rafet Sezen, CHP'den Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan milletvekili seçildi.

Edirne Valiliği, ihtiyaç sahiplerinin çamaşırlarının ücretsiz yıkanabilmesi için çamaşırhane kurdu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında anıldı.

Yeni çift ve bebekler için fidan kampanyası düzenlendi. Edirne'de "Her çocuğa ve her nikah törenine bir fidan" kampanyası kapsamında yeni evlenen çiftlerle yeni doğan bebekler adına fidan dikildi.

Edirne'de memurlar mehter takımı oluşturdu. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in tavsiyesi üzerine memurlardan oluşan mehter takımı kuruldu.

İpsala'dan, G20 Zirvesi'ne katılacak liderlere pirinç gönderildi.

Kentin 30 farklı yerine hız kontrol cihazları yerleştirildi.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Uluslararası Edirne Film Festivali düzenlendi.

Doktora çalışması nedeniyle bulunduğu Rusya'da vize ihlali nedeniyle 12 gün boyunca gözaltında tutulan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Cemalettin Yavuz  sınır dışı edilmesinin ardından Edirne'ye döndü.

Edirne'deki Hasan Sezai Dergahı ibadete açıldı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne'deki Hasan Sezai Dergahı'nın açılış törenine katıldı.

Edirne'de cezaevi müdürüne silahlı saldırı düzenlendi. Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Koruma Müdürü Hasan Dal'a silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişi tutuklandı.

Edirne heyeti Rus takımını ziyaret etti. Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu 6. hafta maçı için Edirne'ye gelen Rus ekibi Chevakata'nın yönetici ve oyuncularını kaldıkları otelde Edirne Belediyesi Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır ve Hakan İşcan ziyaret etti

Kosova Devlet Bakanı Edita Tahiri, Edirne ve Uzunköprü'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 5. maçında Mimar Sinan Spor Salonu'nda, Belarus ekibi Tsmoki-Minsk ile karşılaştı. Edirne Belediyesi Edirnespor rakibini 73 – 61 skorla yendi.

Bulgaristan gümrük kapısındaki rüşvet operasyonu. Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nın, "rüşvet" operasyonu nedeniyle geçici süreyle kapatılması, Türk tarafında uzun araç kuyrukları oluşturmaya başladı.

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirleri arasındaki taşkın sahasında yer alan bir çok tesisin yıkılması için rapor hazırlandı.

Edirne Valisi Şahin, gözyaşlarıyla uğurlandı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaş haddinden emekli olması nedeniyle düzenlenen törenle gözyaşları arasında uğurlandı. Vali Şahin'in uğurlayanlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.

(bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de 2015 Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement