Edremit Belediyesi'nden İlçeye Gelen Depremzedelere Barınma Desteği - Son Dakika
Yerel

Edremit Belediyesi'nden İlçeye Gelen Depremzedelere Barınma Desteği

Edremit Belediyesi\'nden İlçeye Gelen Depremzedelere Barınma Desteği

Edremit Belediyesi, deprem felaketinden sonra ilçeye gelen depremzedelere destek olmak için çalışmalara başladı. Kaymakamlık ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda belediyenin konaklama tesisleri depremzedelere açılırken, giyim ve gıda gibi ihtiyaçları da Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi’nden sağlanıyor.

13.02.2023 16:59  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Belediyesi, deprem felaketinden sonra ilçeye gelen depremzedelere destek olmak için çalışmalara başladı. Kaymakamlık ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda belediyenin konaklama tesisleri depremzedelere açılırken, giyim ve gıda gibi ihtiyaçları da Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi'nden sağlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından bölgeye yardım malzemeleri, seyyar mutfak, iş makineleri, ambulans ve ilk yardım personellerini gönderen Edremit Belediyesi, ilçeye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışmalara başladı. İlçeye gelen depremzedelerin ilk olarak kaymakamlıkta oluşturulan Açık Kapı birimine kaydı yapıldıktan sonra Şükrü Tunar Kültür Merkezi'ndeki Afet Koordinasyon Merkezi'nden konaklama giyim, gıda başta olmak üzere her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Güre Mahallesi'ndeki Afrodit Termal Otel'e ise depremzedeler yerleştirilmeye başlandı.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, büyük bir felaket yaşandığını ve yaraları sarmak için olayın ilk gününden itibaren tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Edremitliler büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. Vatandaşlarımızın desteği ile toplanan yardımları deprem bölgesine gönderdik. Şimdi sıra ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımıza destek olmaya geldi. Kaymakamlığımız ve AFAD ile koordinasyon içerisinde kentimize gelen deprem mağduru vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamaya, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Belediyemizin otel ve tesislerini açtık. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde de yaşamsal faaliyetler için gerekli desteği sağlıyoruz. Yaşadığımız büyük acıları birbirimize destek olarak dayanışma ile hafifletebiliriz. Edremit Belediyesi olarak yaraların sarılması için çalışmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edremit Belediyesi'nden İlçeye Gelen Depremzedelere Barınma Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement