Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Üniversiteli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Üniversiteli Öğrencilerle Buluştu

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Üniversiteli Öğrencilerle Buluştu

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Atay, gençlere belediyenin hayata geçirdiği projeleri tanıttı ve toplumsal sorumluluk konularında bilgi verdi. Ayrıca, çocuk gelişimi ve otizm konularında da öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu.

25.10.2023 18:10  Güncelleme: 18:14

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, üniversiteli öğrencilerle buluştu. Başkan Atay, Efeler'de hayata geçirdiği örnek projeleri gençlere tanıttı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde eğitim gören 80 kişilik öğrenci grubu "Toplumsal Sorumluluk ve Hizmet" dersleri kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can ile birlikte Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ı ziyaret etti. İlçeyi tanımak ve yerel yönetim hizmetleri hakkında bilgi edinmek amacıyla gerçekleşen buluşmada Başkan Atay, genç misafirlerini belediyenin meclis toplantı salonunda ağırladı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Atay, slayt gösterisi eşliğinde belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği; Kitap Kafeler, Hanımevleri, EFESEM Akademi, yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası gibi onlarca projesinden söz eden Başkan Atay, öğrencilerin bölümleri olan çocuk gelişimi ile doğrudan ilgili Gündüz Bakımevleri ve Otizm Yaşam Merkezi'nin önemle üzerinde durdu. Okul öncesi eğitime çok önem verdiğini vurgulayan Atay, "Batılı ülkelerin de eğitimde önemini anladıkları bir zaman dilimi okul öncesi yaşlar. Hindistan bugün en iyi yazılımcıları çıkaran ülke. Oysa yıllar öncesinde eğitim politikaları çok başarısızdı fakat okul öncesi eğitimde kodlama ve yazılımın üzerinde durdular. Küçük çocuklara bu becerileri kazandırdılar ve bugün bu alanda çok öne geçtiler. Biz de 5 gündüz bakımevi açtık. Buralarda çocuklar yabancı dil öğreniyor, müzik, resim ve diğer dallarda eğitim alıyorlar. Efeler'in çocuklarına bu becerileri kazandırmayı önemsiyoruz" ifadeleriyle bu alandaki çalışmalarının altını çizdi.

Öğrencilerle otizmli bireylerin gelişimi hakkında da fikir alışverişinde bulunan Efeler Belediye Başkanı Atay, "Bir istatistiğe göre 25 yıl sonra doğan her 2 çocuktan 1'i otizmli olacak. Onların eğitim almaları, sosyalleşebilmeleri ve yeni beceriler edinip hayatın her alanında görünür olmaları için bölgenin en kapsamlı Otizm Yaşam Merkezi'ni açtık. Sizler bu noktada çok önemlisiniz. Eğitimciler iyi yetişirse özel bireyler hayata çok daha rahat uyum sağlayabilir. Onların eğitimleri ile ilgili çalışmalarınızla alanınızda fark oluşturabilirsiniz. Hepinize güveniyorum, eğitim-öğrenim hayatınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin Başkan Atay ile çektirdikleri toplu fotoğrafın ardından ziyaret sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Üniversiteli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement