Eğitim-Bir Sen İstişare Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir Sen İstişare Toplantısı Düzenledi

Eğitim-Bir Sen İstişare Toplantısı Düzenledi

Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanlığı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenledi.

05.10.2012 10:42

Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanlığı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenledi.

Sendika binasında yapılan toplantıda 4+4+4 yeni eğitim sistemi, başörtüsü meselesi, imam hatip okulları, yeni anayasa ve Kürt sorunu konuşuldu. Toplantı sonrası Şube Başkanı Mehmet Emin Esen tarafından bir değerlendirme yapıldı. Esen, "28 Şubat darbesiyle bir gecede STK'ya, siyasi partilere ve hiç kimseye danışılmadan, hiç kimsenin bu konuda görüşü alınmadan 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatılmıştı. 8 yıllık kesintisiz eğitimle halkın malı olan imam hatip ortaokulları kapanmış, inancı gereği başörtüsü takan insanlar görevlerinden atılmış, üniversitelerde başörtülü öğrenciler eğitim hakkından mahrum bırakılmıştır. Demokratikleşen ülkemizde hala inanç özgürlüğü önünde birçok engel bulunmakta, kamu kuruluşlarında özellikle eğitim camiasında öğretmenler ve öğrenciler derslere başörtülü girememektedirler. Başörtüsü insani, tabii bir haktır ve bunun önündeki bütün engeller eğitimin her aşamasında okuyan öğrenciler ve başta öğretmenler olmak üzere kamu kuruluşlarında görev yapan bütün memurlar inancı gereği başörtüsünü rahatlıkla takabilmelidir. Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen olaylardan dolayı insanlar sağduyularını kaybetmemelidir. 12 Eylül'ün getirdiği darbeci anayasanın tamamen kaldırılıp Türkiye'deki bütün inançları, dilleri, renkleri ve bütün halkı kucaklayan yeni bir anayasanın genel seçimlerden önce mutlaka yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Kürt sorununun çözümünde ise ülkenin demokratikleşmesinde atılan adımlar devam etmelidir" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir Sen İstişare Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement