Eğitim-İş Edirne Şubesi'nden 'İnsanca Yaşayacak Ücret, Vergi Diliminde Adalet' Eylemi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-İş Edirne Şubesi'nden 'İnsanca Yaşayacak Ücret, Vergi Diliminde Adalet' Eylemi

Eğitim-İş Edirne Şubesi, ‘insanca yaşayacak ücret, vergide adalet’ talebiyle eylem yaptı. Şube Başkanı Murat Akçay, “Yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum eden AKP iktidarının uyguladığı emek karşıtı politikalar karşısında, tüm emek örgütlerinin mücadele alanını genişleterek ortak tavır almaya çağırıyoruz. Ekmeğimizi AKP ve TÜİK değil, mücadelemiz belirleyecek” dedi.

04.01.2023 11:35  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-İş Edirne Şubesi, 'insanca yaşayacak ücret, vergide adalet' talebiyle eylem yaptı. Şube Başkanı Murat Akçay, "Yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum eden AKP iktidarının uyguladığı emek karşıtı politikalar karşısında, tüm emek örgütlerinin mücadele alanını genişleterek ortak tavır almaya çağırıyoruz. Ekmeğimizi AKP ve TÜİK değil, mücadelemiz belirleyecek" dedi.

Eğitim-İş Edirne Şubesi üyeleri, Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. "İnsanca yaşayacak ücret, vergide adalet istiyoruz" pankartı açan öğretmenler, "Sermayeye değil emekçiye bütçe", "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı.

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, şunları söyledi:

"EKMEĞİMİZİ AKP VE TÜİK DEĞİL MÜCADELEMİZ BELİRLEYECEK"

"Yanlış ekonomi politikaları sonucu ülkenin içine sokulduğu ekonomik buhrana karşı halkın gösterdiği haklı tepkileri dindirmek için seçim şekerleri dağıtmaya başlayan iktidar, ufacık iyileştirmeleri devasa reformlar gibi ambalajlamaya devam etmektedir. Bunun en çarpıcı örneği ise müjde nidalarıyla açıklanan yeni gelir vergisi dilimleridir. Yeni vergi dilimlerinde kamu emekçisinin yılın başında aldığı maaşın, yılın daha ortası olmadan erimeye başlaması ayıbı ortadan kaldırılmamış, sadece kısmi olarak iyileştirilmiştir. Yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum eden AKP iktidarının uyguladığı emek karşıtı politikalar karşısında, tüm emek örgütlerinin mücadele alanını genişleterek ortak tavır almaya çağırıyoruz. Ekmeğimizi AKP ve TÜİK değil, mücadelemiz belirleyecek.

"SOYGUN BAKİ KALMIŞ, ORANI DEĞİŞTİRİLMİŞTİR"

Üstelik Öğretmenlik Meslek Kanunu adı altında öğretmenleri yeni sıfatlarla ayrıştıran iktidarın açıkladığı bu vergi dilimi, uzmanlık unvanını alan meslektaşlarımızı, yılın sonlarına doğru bir üst vergi dilimine girecekleri için daha da mağdur edecek; iktidar onlara kaşıkla verdiğini yine kepçeyle almış olacaktır. Bu değişiklikle kamu emekçisinin maaşının sadece birkaç ay daha geç erimesi sağlanmış; yani soygun baki kalmış, oranı değiştirilmiştir."

Eğitim-İş Edirne Şubesi\'nden \'İnsanca Yaşayacak Ücret, Vergi Diliminde Adalet\' Eylemi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eğitim-İş Edirne Şubesi'nden 'İnsanca Yaşayacak Ücret, Vergi Diliminde Adalet' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement