Erciş'te Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Erciş'te Mezuniyet Töreni

Erciş\'te Mezuniyet Töreni

Van’ın Erciş ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Erciş İşletme Fakültesi ile Erciş Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olmalar için ayrı ayrı tören düzenlendi.

14.05.2014 10:40

Van'ın Erciş ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Erciş İşletme Fakültesi ile Erciş Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olmalar için ayrı ayrı tören düzenlendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş İşletme Fakültesi 24 öğrenci için, Erciş Meslek Yüksekokulu da 680 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi. İlk tören Kışla Caddesi üzerinde bulunan Erciş İşletme Fakültesi kampüsünde, ikinci tören ise Sahil Kent Mahallesi'nde bulunan Erciş Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleşti. Fakülte kampüsünde gerçekleşen törende öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Barboros Baran, okuldan mezun olan öğrencilerin işletme mezunu olduğunu anımsatarak, "Sizlere birkaç tavsiyede bulunacağım. Birçok bölüm birçok iş kolunda hem kamuda, hem özel sektörde iş imkanı bulabileceğiniz bir bölümden mezun oluyorsunuz. Türkiye genelinde işletme fakültesinden mezun kişilerin sayısı da diğer fakültelere göre fazla. Dolayısıyla rekabet ettiğiniz kişi sayısı da fazla. Bu yüzden sizlerin sahip olduğu donanımlar olarak rakiplerinize göre temayüz edebileceğiniz özeliklere sahip olmanız lazım. Ben ümit ediyorum ki, üniversite hayatınızda bunların birçoğunu kazanmışınızdır. Bundan sonraki hayatınıza da temayüz edecek özellikleri kazanmanın gayreti içinde olacaksınız" dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Ahmet Kazankaya da, rekabet konusunda öğrencilerin okulda almış oldukları eğitimle yetinmemeleri gerektiğini belirterek, "Gelmez sandığınız mezuniyet günü kısa sürede gelmiş. Umarım bundan sonra gelecek günlerinizi daha iyi geçirmiş olacaksınız. Bugünkü rekabet ortamında başarılı olabilmeniz için hiçbir zaman burada aldığınız eğitimle yetinmemelisiniz. Unutmayınız ki, dünyanın henüz yeni konuştuğu fakat inançla insanlığa göre 14 asır önce insanlığa bildirilmiş 'oku' emrince yaşam boyu öğrenme sürecinde hiçbir zaman mezuniyet beklemeyeceksiniz. Bu mütevazi ortamda, bizim için çok farklı kesimlerden gelen arkadaşlarla eğitim süreci yaşadınız. Burada aldığınız eğitimle yeni hayata bu topluma faydalı olmak için çıkıyorsunuz. İnanıyorum ki, aranızdan nice makam sahibi, kendi işini kuran büyük iş adamları çıkacaktır. Unutmayınız ki, sizlerin başarıları sonrada ki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarları olacaktır. Nerden mezun olursanız olun, güçlü çevreniz, sosyal bağlarınız, sosyal yeni networkunuz yoksa, o zaman arzuladığınız hedeflerinize başarı elde etmek mümkün olmayabilir. Sahip olduğumuz bu bağlar değeri parayla ölçülmeyecek kadar kıymetlidir. Bu nedenle 4 yıl boyunca birlikte öğrenim gördüğünüz arkadaşlarınızla dostluklarınız bir ömür boyu sürdürün. Bir birlerinizle ilişkilerinizi devam ettirin. Günümüz dünyasında siz mezunlarımızın kurdukları bu bağlar size sosyal sermaye olacaktır. Bugün burada sizleri gerçek hayata uğurluyoruz. Ancak, fakültenizi her zaman kendi eviniz olarak hatırlamanızı isterim. Her türlü ihtiyacınızda kapılarımız sizlere sonuna kadar açıktır. Hocalarımızın her zaman sizlerin yardımına koşacaklarından eminim. Bu vesileyle sizleri büyük bir fedakarlık yaparak yetiştirip bugünlere getiren, bizlere eğitimin önemini kavratıp gereken her türlü desteği vermekten çekinmeyen, emektar ailenizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Erciş Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr Fikret Yaşar ise, "Burada ortak bir sevinci paylaşmak üzere toplandığımız bugünün bizim için özel bir anlamı var. Çünkü Erciş Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşunun 21. yılı bugün. 20. dönem mezunlarını veriyoruz. 20. dönem öğrencilerimizi buradan hep birlikte uğurlayacağız. Başlangıçta çok uzun geçeceğini zannettiğiniz bugünler, ilk kayıt yapma gününde düşündüğünüz bu düşünceyi, hiç geçmeyecekmiş gibi düşünüyordunuz. Ama bugün geldi, geçti. İki yıl geride kaldı. Gelmez sandığınız mezuniyet günü kısa sürede geldi. Unutmayın, bundan sonraki hayatınızda sizin en yakın destekçiniz ve dayanağınız bugüne kadar eğitimden sağladığınız kazanımlarınız, bilgi birikimleriniz ve becerileriniz olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, okul birincileri mezuniyet kütüğüne isim plakalarını çakıp, mezuniyet belgeleri ve plaketlerini protokol elinden aldılar. Tören, sivil savunma ekiplerinin gösterinin ardından kep atma törenine geçildi. Müzik dinletisiyle devam eden mezuniyet törenine Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Erciş İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tunay Bilgin, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Hüseyin Bal, fakülte ve yüksekokulda görev yapan akademisyenler, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Nalbantoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdür ve amirleri, öğrenciler ile öğrenci aileleri katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş'te Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement