Etso, Yunanistan ve Bulgaristan'a Fuar ve İş Gezisi Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Etso, Yunanistan ve Bulgaristan'a Fuar ve İş Gezisi Gerçekleştirdi

Etso, Yunanistan ve Bulgaristan\'a Fuar ve İş Gezisi Gerçekleştirdi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yunanistan ve Bulgaristan'a KOSGEB destekli üç günlük fuar ve iş gezisi gerçekleştirdi.

04.10.2013 17:23

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yunanistan ve Bulgaristan'a KOSGEB destekli üç günlük fuar ve iş gezisi gerçekleştirdi. ETSO heyeti,Yunanistan'ın Dedeağaç, Kavala ve Bulgaristan Filibe şehirlerinde üç gün boyunca temaslarda bulunarak, her iki ülke ile işbirliği bağlarının daha güçlenmesi için bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren, Meclis Üyeleri, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı,Meclis Üyeleri ve Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı, Başkan Yardımcılarından oluşan heyet, iş gezisi ziyaretine Yunanistan'ın Aleksandrapoli (Dedeağaç) Ticaret ve Sanayi Odası'ndan başladı.

Ziyaret esnasında, her iki ticaret ve sanayi odaları arasında ki işbirliğini arttırmak için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Dedeağaç Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İki ülke arası Ticaret ve Sanayi Odaları arasında iş birliklerini artırmak ve karşılıklı geliş gidişlerle Edirne ve Aleksandrapoli (Dedeağaç) Ticaret ve Sanayi odası üyelerinin birbirini tanıyarak ortak iş alanları oluşturmak adına düzenlenen protokol için masaya oturan iki Oda Başkanı imza töreni öncesinde yaptıkları konuşmada sağlanacak diyaloğun yararlarından bahsettiler.

Aleksandrapoli (Dedeağaç) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Christodoulos Topsidis yaptığı konuşmada: " İmzalayacağımız işbirliği protokolü ile kurulacak ortaklılar sayesinde Uluslararası fuarlarda ortak işler yapabilir bu sayede AB projelerinde yararlanabiliriz. Edirne'nin turizm anlamında gelişmişliğini takip ediyoruz. Buda bizim için önemli bir fırsat. İmzalanacak protokolle Odamızın tüm imkanlarını sizlere sunuyoruz. Artık sizinde burada bir Odanız var" şeklinde konuştu.

Zıpkınkurt ise Edirne ticaretinin gelişmesinin tek yolunun sınır komşularıyla yapacağı işbirliği olduğunu kaydederek, "Sınır komşu olan Edirne ve Evros Vilayeti karşılıklı işbirliğinin geliştirerek ticaret hacmini büyütebilir. İlimiz gerek mal trafiği gerekse yolcu trafiği anlamında iki önemli sınır kapsı ile Yunanistan'a bağlanmaktadır. Her iki ülkenin ticareti ile uğraşan kesimlerin birbirlerine olan ihtiyaçları vazgeçilmez bir unsurdur" dedi.

ETSO heyeti, Aleksandrapoli'deki (Dedeağaç) temaslarını tamamlayarak Gümülcine şehrine geçti. Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Konsolosluğunu ziyaret eden heyet Muavin Konolos tarafından karşılandı. Batı Trakya'da olabilecek yatırımlar hakkında bilgi alan heyet yapılan sohbetin ardından Kavala Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tertip edilen Kavala Expo Fuarını ziyaret etti.

Fuar ziyareti öncesinde Kavala Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek burada temaslarda bulunan heyet ev sahibi Oda Başkanı ve Yönetimi tarafından karşılandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etso, Yunanistan ve Bulgaristan'a Fuar ve İş Gezisi Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement