Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Belediyeye Ait Binanın Tahliyesini Mahkeme Kararıyla Durduran Kaymakamlığa Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Belediyeye Ait Binanın Tahliyesini Mahkeme Kararıyla Durduran Kaymakamlığa Tepki Gösterdi

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Fındıklı Kaymakamlığı’na 5 yıllığına kiralanan ve Kuran kursu olarak kullanılan belediyeye ait binanın tahliyesinin sözleşmesi bitmesine karşın mahkeme kararıyla durdurulmasına tepki gösterdi. Çervatoğlu, kaymakamlığın daha önce sözleşme süresinin uzatılmamasına ilişkin meclis kararını uygun bulduğuna dikkat çekerek, “O zaman uygundu da şimdi nasıl uygunsuz oluyor” dedi. Fındıklı Ada Cami Derneği Başkanı Mustafa Yüksel de kaymakamlığa tepki göstererek “Bu hususta başkanın sonuna kadar arkasındayım, yerden göğe kadar haklı” diye konuştu.

05.11.2022 11:12  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENÇAĞA KARAFAZLI

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Fındıklı Kaymakamlığı'na 5 yıllığına kiralanan ve Kuran kursu olarak kullanılan belediyeye ait binanın tahliyesinin sözleşmesi bitmesine karşın mahkeme kararıyla durdurulmasına tepki gösterdi. Çervatoğlu, kaymakamlığın daha önce sözleşme süresinin uzatılmamasına ilişkin meclis kararını uygun bulduğuna dikkat çekerek, "O zaman uygundu da şimdi nasıl uygunsuz oluyor" dedi. Fındıklı Ada Cami Derneği Başkanı Mustafa Yüksel de kaymakamlığa tepki göstererek "Bu hususta başkanın sonuna kadar arkasındayım, yerden göğe kadar haklı" diye konuştu.

CHP'li Fındıklı Belediyesi ile Fındıklı Kaymakamlığı arasında belediyeye ait binanın tahliyesiyle ilgili tartışma sürüyor. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, 5 yıl önce kaymakamlığa kiralanan ve Kuran kursu olarak kullanılan binanın tahliyesiyle ilgili kararın Fındıklı Kaymakamlığı'nın başvurusu üzerine mahkeme tarafından durdurulmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Çervatoğlu, şunları söyledi:

"ÇOCUKLAR ÜSTÜNDEN SİYASET BİZİM İŞİMİZ DEĞİL AMA AKP İLÇE BAŞKANININ İŞİ OLABİLİR"

"Çocuklarımızın geleceği için kendi programımızda yer alan aslında kreş ve yabancı dil eğitimi vereceğimiz programı hayata geçirmeye çalıştık. Öncelikle burası tahsis edilmiş ve buraya ellemeyelim, ellenmemesi gerektiğini düşündük, eğitim gören çocuklarımız dedik ve bu anlamda boşaltılmış köy okullarını Milli Eğitim'den istedik. Uygun mekanları istedik tamamından ret aldık. Eğer buraları vermiş olsalar 'Milli Eğitim'e ihtiyacınız olduğunda geri alabilirsiniz' dememize rağmen hepsinin yazışmaları var, hepsi reddedildi. Gelinen noktada bu yıl mayıs ayında sözleşmeleri kasım ayında bitiyordu 31.10.2022 tarihinde tahsis süresi bitiyordu ve dolayısıyla önce sözlü olarak müftü beyle görüştük sonra yazılı olarak bütün belgeleri kaymakamlığımıza ilettik. Ama ne yazık ki bir santim adım atılmadı. Şunu da duyduk, AKP İlçe Başkanı'nın orayı boşaltmayacaklarını bizzat bende duyduğum bir görüşmede boşaltmayacağını bana da söyledi. Bunu bir siyasi şova çevireceğini, çocuklar üstünden siyaset bizim işimiz değil ama AKP ilçe başkanının işi olabilir. Biz bu tahsisin süresi dolduğunda mayıs, haziran ayında kaymakamlığa yazı yazdık. Artık kasım ayında bu süre doluyor, bundan sonra öğrenci almayın veya uygun bir yer bulun. Bunun üstüne noterden ihtarname çektik. 23.08.2022 tarihinde noter ihtarnamesini yok saymışlar. Bize tahsis süresini uzatılmasını talep etmişlerdir. Tahsis süresinin uzatılmayacağı meclis kararıyla kendilerine bildirilmiş ve aslında kaymakamlığa bildiriliyor, haberdar oldukları belli.

"KİMSE KİMSENİN DİLİYLE TEST ETMESİN KİMSEYİ"

Bundan daha sonra 30.09.2022 tarihinde kendilerine bize tahsis edilmeyen yerlerin alternatif yerlerin olabileceğini, yerleri de göstererek, anlatarak söylediğimiz halde hiçbir adım atılmamıştır. En son 1'inde yazı yazdık ve boşaltılması gerektiğini buna dair çalışmalar yapacağımızı söyledik ve 3'ünde oraya gittik. Sadece oraya gidişimiz oranın boşaltılması için değil, biliyorsunuz orada hemen yan tarafta olan sosyal tesisimizi biz kapatarak hedefimiz olan Gündüz Çocuk Konuk Evi ve Çocuk Hakları Merkezi kurduk ve bu merkezde İngilizce ve Almanca eğitim yapmaktayız. Çocuklarımız için geleceğimiz için. Arapça da yaparız. Kimse kimsenin diliyle test etmesin kimseyi. Bizim çocuklarımız için her türlü şeyi yaparız. Dolayısıyla o bölgenin kendisinde bir düzenleme yapılmakta. Hemen yanı başında sinema salonu açıldı, müze açıldı. Orası eğitim ve kültür adası yapılacak, çalışma da yapacağız. Suyu kaçaktı bugüne kadar bir şey yapmadık, kaçak su kullanamayacaklar. Hem işgalciler hem de kaçak su kullanamazlar.

"FINDIKLI BELEDİYESİ OLUNCA, BİZ OLUNCA HUKUK ÇOK HIZLI İŞLİYOR"

04.11.2022 tarihinde Rize İdare Mahkemesi konu biz olunca çok acil karar vermiş. Karar burada yürütmeyi durdurma kararı. Kararda şu yazıyor yani Rize İdare Mahkemesi bizim meclisimizin 85 sayılı kararın iptali istemiyle, ama kaymakamlık bizim meclis kararları biliyorsunuz kaymakamlığa gönderildi, kaymakamlık inceleme yapar ve '09.09.2022'de aldığınız karar uygundur' diye meclis kararımızı göndermiş. Bizden uzatma kararı istemişlerdi, biz uzatmama kararı almıştık ve bunu kaymakamlığa gönderdik. Kaymakamlık incelemiş ve bize 19.09.2022' de geri göndermiş. O zaman uygundu da şimdi nasıl uygunsuz oluyor. Ki bunu yaparken de 23.08.2022'de noterden ihtarını çekmişiz, hatta iki aylık süre varsa o süre de geçmiş. Bu hukukun nasıl işlediğini bize bu da az çok ispatıdır aslında. Fındıklı Belediyesi olunca, biz olunca hukuk çok hızlı işliyor.

"KAYMAKAMLIK BİZİM YERİMİZDE ŞU ANDA İŞGALCİDİR"

Bize ait bir yer. Dava açılmış şu anda kaymakamlıktan hukukçularla da görüştük. 19'unda bize göndermiş yedi gün içinde dava açması gerekiyordu, dava da aslında hukuksuz oldu. Burasının 31 Ekim'de boşaltılması gerekiyordu. Kaçak binaysa kaymakamlık kaçak binada eğitim yapabilir mi? Madem kaçak bina, madem maliye hazinesine ait kaçak binada bir işlem yapmaması lazım. Ki bu alanların tamamı sinema salonu açtık, kültür merkezi var diğer tarafta çocuklarımız orada sosyal tesis halkın gidip keyifle çay içtiği yeri kapatıp çocuklarımıza nitelikli eğitim verelim diye yaptık. Bu durum karşısında işgalciler şu anda. ve hukuken de bence, hukukçularımız yazıyor ama meclis kararımıza, tahsisi uzatma kararımızı reddetmemizi dava konusu yapmış sayın kaymakamlık. Bunu dava konusu yapacaktıysa 19 Eylül'de bize para gönderdi onun yedi gün içerisinde yapması gerekiyordu. Bu dava konusu yapılmadığına göre o zaman kaymakamımız bunu okeylemiş demektir. Doğru hukuka aykırı bir şey görmemiş ki kendisi buranın ismini onaylamış. Ne demiş 'Süreyya Osman Şişmanoğlu Gündüz Çocuk Konuk Evi ve Çocuk Hakları Merkezi'. Belediye yönetmelik de çıkardı, bu yönetmeliği de kaymakamlığa gönderdik biz.

"BÖYLE SAÇMA ŞEY Mİ OLUR? BÖYLE PARTİCİLİK Mİ OLUR? BİZ BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

Fındıklı Ada Cami Derneği Başkanı Mustafa Yüksel ise şunları söyledi:

"Sana çürümüş okulu vermediler, şimdi de senin malını sana vermiyorlar. Yanlış olan bir şeye doğru diyemem ki, başkan yerden göğe kadar haklı. Çürümüş okulları istediler düzeltip yapmak için yine Milli Eğitim'in olacaktı, kullanılacaktı bir süre ama sen vermiyorsun. Bu sefer de ben okul açacağım ama benim kendi binamı bana vermeyeceksin. Böyle saçma şey mi olur? Böyle particilik mi olur? Bana göre böyle insanlık olmaz, çok yanlış. Bende sağ görüşlüyüm. Ama bunu görüşle ilgili yok ki bu Fındıklı'ya güzel bir şey yapılacak yani başkana orada bir okul verselerdi ne olacaktı. Temizleyecekti, çiçek gibi yapacaktı orada bir okul açacaktı, orada talebeler okuyacaktı. Bu kötü bir şey mi? Sen niye vermiyorsun ki? Neymiş görüşü başkaymış. Ben böyle bir şeyi tanımıyorum. Bu hususta da başkanın sonuna kadar arkasındayım, yerden göğe kadar haklı çünkü."

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Belediyeye Ait Binanın Tahliyesini Mahkeme Kararıyla Durduran Kaymakamlığa Tepki Gösterdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Belediyeye Ait Binanın Tahliyesini Mahkeme Kararıyla Durduran Kaymakamlığa Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement