Fransa Meclisi'nde Kabul Edilen "Ermeni Teklifi" - Son Dakika
Yerel

Fransa Meclisi'nde Kabul Edilen "Ermeni Teklifi"

YERELSEN Genel Başkanı Zeki Toçoğlu, sözde Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan bir yasayı kabul eden Fransız parlementerlerin, dost Fransız halkını temsil etmediğine inandıkları bildirdi.

03.01.2012 13:48

Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sözde Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan bir yasayı kabul eden ve dost Fransız halkını temsil etmediğine inandıkları Fransız parlamenterlerin, aslında bilimin gelişmesi, demokrasi ve insan hakları konusunda sınıfta kaldıklarını bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sözde Ermeni soykırımı iddialarının incelenmesi ve aydınlatılması yönünde Türk Hükümeti ve Devleti'nin bugüne kadar pek çok çalışma yaptığını ve arşivlerini açtığını belirterek, çalışmalarda bahsi geçen tarihlerde soykırıma tabi tutulan asıl tarafın söz konusu coğrafyada yaşayan Türkler ve diğer Müslüman unsurlar olduğunun görüldüğünü kaydetti.

YERELSEN'in her konuda olduğu gibi, tarihin de objektif bir şekilde değerlendirilmesinden yana olduğuna dikkati çeken Toçoğlu, "Bu nedenle tarihin politik hesaplarla, hayal mahsulleriyle şekillendirilmeye çalışılmasına karşı çıkmaktadır. Dolayısıyla da Türk Hükümeti'nin, tarihi tarihçilere bırakma düşüncesine katılmakta ve bu konuda bütün ülkelerin destek vermesini beklemektedir. Arşivlerin incelenmesine izin vermeyen ve bunu istemeyen Ermenistan'ın ve Ermeni diasporasının politik amaçlar taşıdıkları ve söz konusu dönemdeki kendi suçlarını gizlemek istedikleri açıktır" ifadesini kullandı.

Yüzünü asırlardır Avrupa'ya dönmüş olan Türkiye'yi küstürmek ve yalan yanlış iddialarla yıpratmak isteyenlerin Türkiyesiz bir Avrupa düşünülemeyeceğini unutmamaları gerektiğini belirten Toçoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Diğer yandan, tarih bilimini bir yana bırakarak, çeşitli dogma ve politik saplantılarla Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan bir yasayı kabul eden ve dost Fransız halkını temsil etmediğine inandığımız Fransız parlamenterlerin, aslında bilimin gelişmesi, demokrasi ve insan hakları konusunda sınıfta kaldıkları açıktır. Özellikle insan hakları konusunda Türkiye'ye ders vermek isteyenlerin, düşünce ve ifade özgürlüğüne getirmek istedikleri kısıtlamalar, onların geçmişte yaptıkları hataları asla gizlemeyecektir. Fransa'nın Birinci Dünya Savaşı ardından Kahramanmaraş'ta, Şanlıurfa'da, Gaziantep'te ve diğer Türk kentlerinde Ermeni çeteleriyle bir olup yaptıkları katliamlarda dökülen kanlar daha kurumadan, 22 Aralık 2011'de Fransız Milli Meclisinde kabul edilen "Sözde Ermeni Soykırımı'nı İnkar Yasası" gülünç olduğu kadar, acı bir ironidir."

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fransa Meclisi'nde Kabul Edilen 'Ermeni Teklifi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement