Geleceğin Spor Kenti Marmaris Projesi - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Spor Kenti Marmaris Projesi

Geleceğin Spor Kenti Marmaris Projesi

'Geleceğin Spor Kenti Marmaris' adlı projenin tanıtımı Marmaris'te düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıyla yapıldı.

23.01.2012 16:29

'Geleceğin Spor Kenti Marmaris' adlı projenin tanıtımı Marmaris'te düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıyla yapıldı.

Marmaris Belediyesi tarafından geleceğin spor kenti olmak ve 12 ay turizme katkı sağlamak için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğiyle 'Geleceğin Spor Kenti Marmaris' projesinin tanıtımı bir otelde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Süer,

Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Marmaris Gençlik Spor İlçe Müdürü Ahmet Kocabıyık, Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Uzmanlarından İrfan Sezgin ve Emre Kemir, Proje Koordinatörü İsmet Kamil Öner, Proje Koordinatörü Yardımcısı Ayça Asuman Köprülü, Spor ve Aktivite Uzmanı Hilmi Kısa, Tanıtım ve Pazarlama Uzmanı Sedat Kirt ve Marmarisli sporcular da katıldı.

Projenin Tanıtım ve Pazarlama Uzmanı Sedat Kirt, Marmaris'in 5 ay boyunca dolu dolu bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağını belirtti.

"TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İSTİYORUZ"

Projedeki en büyük amaçlarının turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirten Kirt, "Amacımız Marmaris'i spor kenti haline getirmek, Marmaris' in ulusal ve uluslararası tanıtım ve pazarlama potansiyelini artırmak, Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi ve Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Kompleksi'nin bölgedeki spor turizmine sağladığı katkıyı arttırmak ve turizmi 365 güne yaymak" diye konuştu.

Kirt;

"Marmaris, çok sayıda da sporcuyu ağırlayacak. 23 Ocak'ta Voleybol ve Minikler Futbol Turnuvasıyla başlayacak organizasyon 27 Ocak'ta da yüzme şampiyonasıyla devam edecek. 3 etap halinde gerçekleştirilecek organizasyon Nisan ayında,

satranç, tenis, yüzme ve basketbol takımlarını ağırlayacak. Organizasyonun üçüncü ve son etabı olan 15 Mayıs- 10 Haziran arasında da Marmaris, yüzme, plaj futbolu, veteranlar futbol turnuvası,

veteranlar voleybol turnuvası, açık su yüzme yarışı, sokak basketbolu ve deniz izciliği gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak" dedi.

Güney ege Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Geleceğin Spor Kenti Marmaris" projesinin kent için önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Marmaris son yıllarda spora verilen önemin yanı sıra ulusal ve uluslar arası pek çok organizasyona ev sahipliği yapan modern tesisleriyle de anılır oldu. Şimdi hayata geçirilen "Geleceğin Spor Kenti Marmaris" projesiyle bu tesislerimize daha fazla değer kazandırılacak. Yerel yönetici olarak bizler de sizlerin; tesislerimizden ve birer spor alanına dönüşen deniz, plaj gibi doğal güzelliklerimizden faydalanmanızın mutluluğuna ortak oluyoruz" dedi.

Acar, "Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 2010 yılında açılan Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Mali Destek Programı çerçevesinde Marmaris'i spor kenti haline getirmeyi hedefleyen projemiz 181 proje arasından seçilen 18 projeden biri olmuştur. Bu 18 proje içerisinde yer almak bizi gururlandırdı" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Spor Kenti Marmaris Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement