Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Selçuk Özdağ, millete yaslanmayan hiç bir yapının başarılı olamayacağını ifade ederek, "AK Parti'nin başarısı, milletin değerlerine ve millete yaslanmaktan geçmektedir" dedi.

04.06.2011 15:25

AK Parti Manisa Milletvekili adayı Selçuk Özdağ, millete yaslanmayan hiç bir yapının başarılı olamayacağını ifade ederek, "AK Parti'nin başarısı, milletin değerlerine ve millete yaslanmaktan geçmektedir" dedi.

Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında Makedonyalılar Derneği Lokalinde düzenlenen toplantı ile Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Selman Alkış ve federasyon yöneticileri ile bir araya geldi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 10 Mart'tan bu yana Manisa'da seçim çalışmasını sürdürdüklerini ifade eden Özdağ, Manisa'da her kesim ile görüştüklerini, bugüne kadar yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını ve Manisalılardan ciddi oranda teveccüh gördüklerini dile getirdi.

Özdağ, yaptırdıkları anket sonuçlarına göre Manisa'da yüzde 50'nin üzerinde oy alacaklarını iddia etti.

Geçen yıl 12 Eylül'de yapılan anayasa değişikliği referandumunda CHP ve MHP'nin "hayır", AK Parti'nin ise "evet" kampanyası yürüttüğünü hatırlatan Özdağ, yapılan referandum sonucunda yüzde 58 oranında "evet" oyu çıktığını ve o gün çıkan "evet" oylarının hayrının bugün görülmeye başlandığını ifade etti.

Özdağ, yapılan anayasa değişiklikleriyle 12 Eylül askeri darbesini yapanların yargılanmasına engel teşkil eden Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"O zaman CHP ve MHP'liler, '12 Eylül'cüler yargılanamaz, zaman aşımına uğradı. AK Parti, seçmeni kandırıyor, 12 Eylül mağdurlarını kandırıyor' ifadelerini kullanmışlardı. Bugün bu madde kaldırıldığı gibi, dün 12 Eylül 1980 darbesini yapanlar yargıya havale edilmiş durumdadırlar. Özel yetkili savcı, Sayın Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'yı, o günkü darbeyi yapan başkan ve konsey üyesini ifade vermeye çağırdı. Bu Türkiye için çok önemli, tarihi bir gün ve tarihi bir an. Türkiye'de artı darbeciler cezasız kalmayacaklardır. Eğer 1960'ı cezalandırsaydık 1971 olmayacaktı, 1971'i cezalandırsaydık 1980 olmayacaktı. 1980'i cezalandırabilseydik 28 Şubat olmayacaktı. Çünkü cezalandırılmayan her darbe başka bir darbenin davetçisidir, böyle de olmuştur. Türkiye'de 27 Nisan e-muhtırasında dik duran bir hükümet, darbelerin kapısını kapatmıştır. Türkiye'de yargı siyasi iradenin güçlü olduğunu görünce de objektif ve tarafsız soruşturmalarıyla Türkiye'de darbeye teşebbüs etmek isteyen, demokrasiyi askıya almak isteyen insanlara karşı iddianameler düzenlemiş, bugün Türkiye'de bir yargı süreci başlamıştır, hukuk süreci başlamıştır. "

CHP Manisa Milletvekili Adayı Özgür Özel'in soruşturmanın zamanlamasına ilişkin yaptığı eleştiriye de değinen Özdağ, "Bu savcılara hakarettir, hukukçulara hakarettir. Yani savcılar AK Parti hükümetinin, AK Parti iktidarının memurları mıdır ki, böyle bir ifade kullanıyor" dedi.

Özdağ, Türkiye'de artık üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğü bulunduğunu görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye, artık darbelerin yapıldığı ülke olarak anılmayacaktır. Özgür Özel gibi arkadaşlar artık Türkiye'nin normalleştiğini, hukuk devleti olduğunu anlamalıdırlar. Millete yaslanmayan hiç bir yapı başarılı olamaz. AK Parti'nin başarısı, milletin değerlerine ve millete yaslanmaktan geçmektedir. Millet o nedenle 12 Haziran'da Özgür Özel'in demecini de benim demecimi de teraziye koyacak tartacak ve bizden yana tavır koyacaktır. Allah nasip ederse 7 milletvekili ile Manisa'dan meclise gideceğiz. "

Bu arada, Selçuk Özdağ'ın daha önce öğretim üyesi olarak görev yaptığı Muğla Üniversitesi'nden bir grup öğretim üyesi, Özdağ'a seçim çalışmalarında destek vermek amacıyla Manisa'ya geldi.

Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Çevik, üç doçent arkadaşıyla birlikte Özdağ'a destek vermek için Manisa'ya geldiklerini belirterek,

"Birkaç gün önce rektör yardımcısı arkadaşımız buradaydı, hafta başında da dekan ve rektör yardımcısı arkadaşlarımız hocamıza destek vermek amacıyla burada olacaklar. Çünkü Selçuk Özdağ ismi bizim için çok özel. 15 yıldır tanışıyoruz, büyüğümüz. Muğla Üniversitemizdeki mücadelemizdeki bayrak isimdir. Muğla'da milliyetçi ve muhafazakar kesimin ayakta durmasının en büyük ismidir. O yüzden bizim için burada olmak bizim için borçtur. "

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement