Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde verilen girişimcilik eğitimi kursiyerleri, başarıyla tamamladıkları eğitimin sonunda sertifikalarını aldılar.
Çankaya Belediyesi ve OSTİM KOSGEB Hizmet Merkezi işbirliğinde 70 saat süren "girişimcilik eğitimi" kursiyerleri sertifikalarını aldılar. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı ile KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'ün elinden sertifikalarını alan yeni girişimciler, Çankaya Belediyesi'nin ve KOSGEB'in verdiği destekle sertifikalarını almış olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, teşekkür ettiler. Sertifika töreninde OSTİM KOSGEB Hizmet Merkez Müdürü Mehmet Tezyetiş ve KOSGEB KOBİ Uzmanı Deniz Timurçin de hazır bulundu.
Girişimcilik eğitimi kapsamında OSTİM KOSGEB ile Çankaya Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşen uygulamalı girişimcilik eğitiminde kurs gören üniversite, lise ve ilköğretim mezunu 60 kişiden 49'u, 70 saat eğitim sertifika almaya hak kazandı.
Sertifika töreninde Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yeni toplumcu belediyecilik çerçevesinde ülkede ve Çankaya'daki en önemli sorunlardan biri olan istihdam sorununa karşı Çankaya İş ve İstihdam Merkezi'ni kurduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Yardımcısı Savaş Yorgancı, "Biz insanlara balık değil olta verdik" dedi. Her işi yaparım devrinin kapandığını ifade eden Yorgancı, farklı alanlarda süreli eğitim fırsatları vererek binlerce kişinin iş sahibi olmasına imkan tanıdıklarını belirtti. Yorgancı, ayrıca KOSGEB'le yürüttükleri işbirliğinin olumlu sonuçlarından dolayı da KOSGEB'e teşekkür etti.
"GİRİŞİMCİLİK TÜRKİYE'DE İVME KAZANDI"
Girişimcilik ve KOBİ'nin sadece Türkiye'de değil, dünyada önem kazanan konular olduğunu ifade eden KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ise, "Küçük sermayeleri ekonomiye kazandırmak, bizim gibi kalkınmakta olan ülkeler için çok önemli ekonomi kurumlarıdır. Girişimciliği Türkiye'de seferberliğe dönüştürmek, girişimciliğe bakış açısına ivme, bilinç ve farkındalık kazandırmıştır. Bizim bu çabalarımıza katkıda bulunan Çankaya Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi Yıldız da, "Gerçekleştirilen eğitim sonunda KOSGEB'e iş planını sunacak olan 49 aday 'Yeni Girişimci Desteği'nden iş planları KOSGEB tarafından onaylandığı takdirde yararlanabilecekler. Yeni Girişimci Desteği geri ödemesiz 30 bin TL olup, bu tutarın kadın veya özürlü girişimci için yüzde 70'i, erkek girişimciler için ise yüzde 60'ı hesaplanarak hibe edilecek. Kurulan işletmenin birinci yılı dolduğunda girişimci 2 yıl sonra ödemek üzere üst limiti 70 bin TL olan sabit yatırım desteğinden de faydalanabilecek" diye konuştu. - ANKARA
Son Dakika › Yerel › Girişimciler Sertifikalarını Aldı, Sıra İş Kurmakta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?