Gkv'liler İngilizce Wıcked Müzikalini Sahneledi - Son Dakika
Yerel

Gkv'liler İngilizce Wıcked Müzikalini Sahneledi

Gkv\'liler İngilizce Wıcked Müzikalini Sahneledi

GKV Özel Liseleri, geleneksel olarak her yıl hazırladığı ve sanatseverlerin merakla beklediği İngilizce müzikal gösterisinde bu yıl Wicked adlı oyunu sahneledi.

17.05.2012 13:11

GKV Özel Liseleri, geleneksel olarak her yıl hazırladığı ve sanatseverlerin merakla beklediği İngilizce müzikal gösterisinde bu yıl Wicked adlı oyunu sahneledi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenen müzikale, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Gösteride GKV Özel Liseleri öğrencileri büyük ilgiyle karşılaştı. Kostüm, dekor ve müzikleriyle adeta bir sanat şaheseri olarak hazırlanan müzikal, dakikalarca ayakta alkışlandı. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve yoğun bir davetli topluluğunun izlediği gösteri öncesi bir açıklama yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, yabancı dil eğitim ve öğretiminde GKV Özel Okulları'nın yüksek bir standarda sahip olduğunu ve sahnelenen oyunların tamamının İngilizce olarak seslendirildiğini belirterek, "Sanat bir toplumun uygarlık birikimi olan kültür ve eğitimin bütünleyici unsurudur. Hayal gücünün sınırsız hareket, renk, çizgi, ya da seslerle anlatımı olan sanat, insanların estetik hazlarını destekler" dedi.

Heykel, resim, tiyatro, sinema, şiir, müzik ve benzeri sanat eserlerinin bireylere iyi ve olumlu duygular yaşatarak, onları birbirlerine yaklaştırdığını söyleyen Vergili, "Tarih boyunca toplumların eğitime verdiği önem, sanat ve kültürü doğrudan etkileyerek çağdaşlık düzeyini belirlemiştir. Gelişmiş ülkelerin güçlü ekonomik yapıları sanat alanındaki zenginliği de beraberinde getirmektedir Gerçek bir eğitim gönüllüsü olan değerli kurucumuz Cemil Alevli, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın temel misyonunu; Türkçemizi ve en az bir yabancı dili mükemmel kullanan, güzel sanatlara ilgi duyan, sosyal yönü güçlü, çağdaş öğrenciler yetiştirmek olarak belirlemiştir" diye konuştu.

Bu misyonu en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla öğrencilerin İngilizce'nin yanı sıra ikinci dil olarak Almanca öğrenmeleri için de etkili bir yabancı dil eğitimi vermeye çaba gösterdiklerini aktaran Vergili, eğitim programlarını çok zengin sanat, müzik, edebiyat, spor ve sosyal sorumluluk etkinlikleriyle desteklediklerini kaydetti. "Her yıl tekrarladığımız geniş katılımlı uluslar arası halk oyunları festivali, yurt dışı kardeş okul öğrenci değişim programları, yurt dışı yaz okulu ve benzeri projeler yabancı dil etkinliklerimizin başında gelmektedir" diyen Atanur Vergili, bunun yanında öğrencileri, güzel sanatların çok yönlü bir alanı olan tiyatroyla da ilgilenmeye özendirdiklerini belirtti. Vergili, "Okullarımızda yıl içinde gerçekleştirdiğimiz çok sayıda tiyatro çalışmasıyla öğrencilerimize toplum önüne çıkma ve toplu çalışma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda çeşitli seçkin Türkçe ve İngilizce tiyatro eserlerini sahneleyerek öğrencilerimizin tiyatro yeteneklerini velilerimizle birlikte gururla izlemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Vergili konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu sanat gösterilerimizden birisi olan İngilizce tiyatro etkinliğimizde bu akşam, Broadway'de 8 yıldan bu yana oynanan 'Wicked' adlı başyapıt sahnelenecektir. Böylesi büyük bir etkinlik için her türlü desteği vererek bizi yüreklendiren, yaşamlarını eğitime adayan, her zaman kendimize örnek alarak müstesna kişiliklerinden çok şey öğrendiğimiz değerli Mütevelli Kurulu Başkanımız Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Ersoy'a teşekkür ederiz."

Büyük beğeni kazanan müzikalde GKV Özel Liseleri öğrencilerinden Ayşe Edizer, Yağmur Aşar, Beril Er, Mert Elbeyli, Ece Işık, Alanya Edizer, Onur Kutlar, Onur Alagöz, Merthan Kamber, Yağmur Fındık, Berika Kuyucu, İlayda Ekener, Mete Düşkün, Uygar Körcük, Sinan Dölek, Gül Aksoy, Halit Kürkçü, Emre Güntin, Yusuf Özgür, Fırat Aydın, Merve Söylemez, Rengin İşbilen, Semah Nur Tepe, Oğuz Aras, Esra Aksoy, Didar Kısacık, İdil Aliosmanoğlu, İlayda Taşatan, Gökşen Köreken, Damla Özüpak, Mert Kervancıoğlu, Ayberk Nalbantoğlu, Baran Tural, Arda Akgül, Yağmur Aşar, Nagihan Bulut ve Gül Aksoy rol aldı. Oyunun yönetmenliğini GKV Özel Liseleri İngilizce Öğretmeni Nursev Kadıoğlu yaparken, müzikalde ayrıca GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Hakan Alnıaçık, Berkay Tahtacı, Özlem Kara, Özlem Semizoğlu, Tülay Kıratlı, Hayal Bazoğlu, Banu Demirdağ, Elif Yaman, Mehmet Serçeler, Pelin Akan Ve

Özlem Semizoğlu görev aldı. GKV'li personellerden Mustafa Özbal, Coşkun Aydemir, Kadir Taşçılar ve Endam Aslan da çalışmalarda çeşitli görevler üstlenerek, müzikalin başarıyla hazırlanmasında önemli rol oynadılar.

Müzikalde, teninin rengi yeşil olduğu için doğduğu günden beri herkesin garipsediği Elphaba, ne ailesi ne de arkadaşları tarafından benimsenmez. Ancak tabiat üstü güçlere sahip olan Elphaba'nın bunun fark edilmesiyle birlikte başına gelmeyen kalmaz. İzleyiciler, Elphaba ve güzeller güzeli Glinda'nin arkadaşlık macerasında ezeli rakipler olan iyilik ve kötülüğün savaşına tanıklık ediyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gkv'liler İngilizce Wıcked Müzikalini Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement