Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk, vefatının 7'nci yılında kabri başında anıldı - Son Dakika
Yerel

Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk, vefatının 7'nci yılında kabri başında anıldı

Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk, vefatının 7\'nci yılında kabri başında anıldı

Mardin'in Derik ilçesinde 7 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, vefatının 7'nci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

11.11.2023 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk, vefatının 7'nci yılında kabri başında anıldı

SAKARYA - Mardin'in Derik ilçesinde 7 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, vefatının 7'nci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Derik Kaymakamlığına 2015'te atanan ve İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016'da teröristlerce makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede bir gün sonra şehit olmuştu. Vefatının üzerinden 7 yıl geçen Şehit Kaymakam Safitürk için Arifiye ilçesinde bulunan mezarı başında anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın dua etmesi ile devam eden program, şehit kaymakamın mezarına karanfil konulması ile son buldu.

Öte yandan, programa şehidin annesi Fatma Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutan Nejdet Karaca, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve Safitürk'ün yakınları katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk, vefatının 7'nci yılında kabri başında anıldı - Son Dakika


Advertisement