Görme Engelli Çift Geçinmek İçin İş Arıyor - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Çift Geçinmek İçin İş Arıyor

Görme Engelli Çift Geçinmek İçin İş Arıyor

Görme Engelli 27 Yaşındaki Fatih Karabağ ve Yine Kandisi Gibi Görme Engelli Olan 21 Yaşındaki Eşi Emine Karabağ Yakınları ile Birlikte Yaşadıkları Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor

10.11.2010 13:56

Sivas'ta yakınlarının aracılığı ile tanışan ve 1,5 ay önce evlenen görme engelli 27 yaşındaki Fatih Karabağ ve yine kandisi gibi görme engelli olan 21 yaşındaki eşi Emine Karabağ yakınları ile birlikte yaşadıkları evde yaşam mücadelesi veriyor.

Kağıt mendil, balon ve yara bandı satarak ailesine katkı sağlamaya çalışan Fatih Karabağ kazandığı paranın ailesinin geçimine yetmediğini belirterek düzenli bir işi olmasını istediğini söyledi.

İnönü Mahallesi'nde yaşayan Şemsi-Veysel Karabağ çiftinin 6 çocuğundan biri olan 27 yaşındaki Fatih Karabağ görme engelli olarak dünyaya geldi. Karabağ 1,5 ay önce yakınlarının vasıtası ile tanıştığı Yakupoğlan Beldesi'nde yaşayan ve 2 yaşındayken geçirdiği menenjit hastalığı sonrasında görme yetisini kaybeden 21 yaşındaki Emine Karabağ ile evlendi.

Fatih Karabağ evlendikten sonra eşi ile birlikte anne, baba, kardeşleri ve yeğenlerinden oluşan 11 kişilik ailesi ile aynı evde yaşamaya başladı. Evde sadece babası ve kendisi çalışan Fatih Karabağ kağıt mendil, balon ve yara bandı satarak evin geçimine katkı sağlıyor.

Görme engelli oldukları için hayatın kendileri açısından çok zor olduğunu belirten Karabağ, kalabalık bir aile olmaları nedeniyle geçinmekte güçlük çektiklerini söyleyerek hayırseverlerden kendisine uygun bir iş konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Evde eşi ile birlikte birbirlerine destek olduklarını belirten Karabağ ailesine maddi açıdan yük olmak istemediklerini belirterek, "Hayatın zorluğu evlilikle birlikte iki kat arttı. Benim gözlerim doğuşutan görmüyor. Bu nedenle birçok zorluk yaşadım. Ancak zor olsada bunları Emine ile birlikte aşmaya çalışıyoruz. Birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Hayata tutunma açısından da birbirimize yardımcı oluyoruz. Birbirimizi anlıyoruz ve dinliyoruz. Ama biz ailemle bilikte 11 kişi aynı evde yaşıyoruz.

Bu nedenle geçinmek çok zor oluyor. Benim tek sorunum kendime uygun bir iş bulamamak. Herhangi bir kurumda kendime uygun bir işe girmek istiyorum. En azından yapabileceğim bir işe girersem maaşım olur, sosyal güvencem olur ve ailemize yük olmayız. Bu nedenle bana iş konusunda yardım edilmesini istiyorum." dedi.

Eşi Emine Karabağ ise "İkimizde görme engelli olduğumuz için hayat elbetteki zor oluyor. Ancak biz eşim ile birlikte bu zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Evlenirken güçlük çekeceğimizi biliyorduk. Şimdi de birbirimize yaslanarak bu zorluklarla başa çıkmaya çalışıyoruz. Eşim bir iş bulursa hayatımız çok daha iyi olacak." dedi.

Fatih Karabağ dün belediyenin düzenlediği halk gününe de katılarak Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten iş konusunda destek istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Çift Geçinmek İçin İş Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement