Gosb Camii Törenle İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gosb Camii Törenle İbadete Açıldı

Gosb Camii Törenle İbadete Açıldı

Gebze Oganize Sanayi Bölgesi(GOSB) içerisinde sanayiciler tarafından inşası tamamlanan GOSB Camiinin açılış töreni, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi.

26.06.2015 17:54

Gebze Oganize Sanayi Bölgesi(GOSB) içerisinde sanayiciler tarafından inşası tamamlanan GOSB Camiinin açılış töreni, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi.

Mimari açıdan örnek sayılabilecek şekilde inşa edilen GOSB Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanısıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Eski Gebze Kaymakamı ve aynı zamanda Kocaeli Valsi'nin babası Abdülkadir Güzeloğlu, İl Müftü Vekili İlyas Öztel, Gebze Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, GOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve GOSB Camii Komisyon Başkanı Ümit Şişmanoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Çayırova Camii İmamı Nizamettin Polat'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, GOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve GOSB Camii Komisyon Başkanı Ümit Şişmanoğlu, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, İl Müftü Vekili İlyas ÖZTEL ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu birer konuşma yaparak caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Çok özel ve güzel bir günü sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Mübarek bir Ramazan günü dinimizin ve inancımızın zirvesi bir camii açılışında Türkiye'yi taşıyan, Türkiye'nin kalkınmasında gelişmesinde çok büyük katkılar sunan Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve bölgemize yakışan bir mabedi ibadete açmanın heyecanını yaşıyoruz. Zenginlik paylaşmaktır. Zenginlik elinde olanı karşılıksız olarak, olmayana aktarmaktır. Zenginlik; maddi değerler üzerinde değil, manevi değerler üzerinde geleceğe bir eser bırakmaktır. Bugün bu camii gerçekleştiren GOSB'un sanayicileri katkı veren herkes; zenginliği bu noktada yakalamıştır. Teşvik edenden başlayarak katkı veren herkese teşekkür" dedi.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi hasan Basri Güzeloğlu eşliğinde protokol üyeleri, İl Müftü Vekili İlyas Öztel'in okuduğu dua eşliğinde GOSB Camii'nin açılış kurdelesi keserek, camii gezdiler. Açılışın ardından ise GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Kocaeli Valisi hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İl Müftü Vekili İlyas Öztel'e günün anısına birer plaket vererek, teşriflerinden dolayı teşekkür etti. Açılış töreninin ardından Sayın Valimiz ve protokol üyeleri GOSB Sosyal Tesislerine geçerek iftar programında bir araya geldiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gosb Camii Törenle İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement