Hacı Adayları Kutsal Topraklara Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Hazırlanıyor

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Hazırlanıyor

Aydın'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 2012 yılı Hac Organizasyonu kapsamında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Seminerleri" devam ediyor.

04.09.2012 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 2012 yılı Hac Organizasyonu kapsamında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Seminerleri" devam ediyor.

Aydın'dan hacca gidecek hacı adaylar için Aydın merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde bilgilendirme seminerleri yapılıyor.

Aydın merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde devam edecek olan seminerde hacı adaylarına, Hac için ön hazırlık ve hac yolculuğu esnasında dikkat edilecek hususlar, Hac İbadetinin Önemi, Beşeri İlişkiler, Hac Menasiki, Arafat ve Müzdelife'de yapılan görevler, Şeytan Taşlama, Kabe Maketi ile Tavaf Uygulaması Yapılması, Haccın Tatbiki Uygulanışı, Medine Ziyaretleri Hacda Aykırı Davranışlar ve Cezaları,

Sağlık, Ayniyat ve Beslenme, Servis Hizmetleri, Kurban, Hareket Programları ve Kafile Düzenleri, Kafile Başkanı ve Din Görevlileriyle Tanışma hakkında bilgiler veriliyor. Seminer programlarında İl Müftüsü Ömer Kocağul, İl Müftü Yardımcı Necati Topaloğlu, İl Müftü Yardımcısı Salih Akcan, Personel, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çok, Din Hizmetleri Uzmanı Sezgin Yoğun görev aldı. Seminerler kapsamında hacı adaylarına sağlık konularında Dr. Ali Bakırcı tarafından da bilgi verilecek.

Hac seminerleriyle ilgili olarak açıklama yapan kaydeden İl Müftüsü Bayrak, "İlimizden 2012 yılında hacca gidecek vatandaşlarımıza İl Müftülüğümüzce 'Hac Hazırlık Seminerleri' veriliyor. Bu seminerlerde hacı adaylarımıza mukaddes topraklarda yapacakları hac görevi ile ilgili gerekli tüm bilgiler aktarılıyor. Bu seminerleri takip eden hacı adaylarımız, gerekli bilgileri alacak ve hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini tamamlayacaklar. Ayrıca bu seminerlerde hacı adaylarımız merak ettikleri soruların cevaplarını da alarak mukaddes yolculuğa daha iyi hazırlanma fırsatı bulacaklar. Seminerlere katılan hacı adaylarımız, seminerlerin ne kadar faydalı olduğunu kutsal topraklara varınca daha iyi anlayacak. Başkanlığımız bu seminerlere çok önem veriyor" dedi.

Seminerde hacı adaylarına hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verildiğini kaydeden İl Müftüsü Bayrak, "Hacı adaylarımıza hacca gidiş ve dönüş programları, Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Menasiki, beşeri ilişkiler hakkında bilgiler veriliyor. Hacı adaylarımızın rahat ve eksiksiz bir şekilde haccı ifa etmeleri için seminer programına katılmaları büyük önem arz ediyor. 2012 yılında hacca gidecek hacı adaylarımıza mukaddes yolculuklarında kolaylıklar diliyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hacı Adayları Kutsal Topraklara Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement