Annesinin "daha güvenli" diye gönderdiği ev 15 yaşındaki çocuğa mezar oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Annesinin "daha güvenli" diye gönderdiği ev 15 yaşındaki çocuğa mezar oldu

Annesinin "daha güvenli" diye gönderdiği ev 15 yaşındaki çocuğa mezar oldu
23.05.2026 08:14

Hatay’da etkili olan şiddetli yağışın neden olduğu heyelan faciaya yol açtı. Dağ yamacındaki müstakil evin duvarlarının çökmesi sonucu 15 yaşındaki Abdulhanan Elmuhammed uykuda yaşamını yitirirken, kardeşi ağır yaralandı. Annesinin "daha güvenli" düşüncesiyle hayatını kaybeden Elmuhammed ile ağır yaralanan kardeşini ablalarına gönderdiği öğrenildi.

Hatay'da etkili olan şiddetli yağışla birlikte yaşanan heyelan, Antakya ilçesi Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde, dağ yamacında bulunan müstakil bir evin duvarlarının çökmesine neden oldu. Heyelana uykuda yakalanan ev halkından 4 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki Abdulhanan Elmuhammed yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayda Abdulhanan'ın 10 yaşındaki kardeşi Abdulcelil Çelik Elmuhammed de ağır yaralandı. 

Annesinin

DAHA GÜVENLİ DİYE ABLASINA GÖNDERMİŞ

Kardeşlerin, anneleri tarafından evlerinin güvenli olmadığı düşünülerek akşamüzeri ablalarına misafirliğe gönderildiği anlaşıldı. Abdulhanan Elmuhammed'e mezar olan ve kardeşi Abdulcelil Çelik Elmuhammed'in ağır yaralanmasına neden olan müstakil evin heyelanla birlikte duvarlarının çöktüğü ve tavanın sağlam olduğu görüldü. Olayın ilk anında aileye yardıma koşan Mehmet Ceylan, yaşananları anlatarak yağmur suyunun gidecek yer bulamayınca evin duvarını patlattığını söyledi.

Annesinin

"DUVARLARIN PATLAMIŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Olayda hayatını kaybeden 15 yaşındaki çocuğun çekyat altında sıkışarak can verdiğini anlatan Mehmet Ceylan, "İlk etapta geldiğimde aşağısının bayağı kötü olduğunu gördüm. 3 kişi çıkarılmıştı, 1 kişi ise bulunamamıştı. Anneyle karşılaştığımda şoktaydı. Duvarların patlamış olduğunu gördüm. Yağmur suyunun, toprağın birikintisinin gidecek yeri olmadığından duvarları patlatıp, heyelanı oluşturduğunu gördük. Çevreye baktık bulamadık. En son çocuk, yağmur sularının gittiği derede bulundu. Çocuğumuz çekyatın altında sıkışarak havasızlıktan hayatını kaybetmişti" dedi.

Annesinin
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Annesinin 'daha güvenli' diye gönderdiği ev 15 yaşındaki çocuğa mezar oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement