Hdp Milletvekillerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 'Unesco' Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Hdp Milletvekillerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 'Unesco' Ziyareti

Hdp Milletvekillerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi\'ne \'Unesco\' Ziyareti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır ve Adana milletvekilleri, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınması nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

08.07.2015 10:59

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır ve Adana milletvekilleri, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınması nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Edip Berk, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca, Sibel Yiğitalp, Çağlar Demirel ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti. Milletvekilleri, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınmasından dolayı Kışanak ve Anlı'yı kutladı.

Ziyarette konuşan Diyarbakır milletvekili Feleknaz Uca, eş başkanlara ve UNESCO çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, Diyarbakır'ın tarihi bir kent olduğunu ve bu tarihi dokuyu korumanın yerel yönetimler başta olmak üzere herkesin görevi olduğunu kaydederek, "Yerel yönetimler 1999'dan bu yana kentin tarihi dokusunu korumaya çalışıyor. Sonuç olarak kentin tarihinin UNESCO tarafından listeye alınmasını Diyarbakır halkı adına kutluyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp Milletvekillerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 'Unesco' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement