Hisarcık'ta '15 Temmuz Direniş Gecesi' Programı - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta '15 Temmuz Direniş Gecesi' Programı

Hisarcık\'ta \'15 Temmuz Direniş Gecesi\' Programı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Belediye Başkanlığı, İHH İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilciliği ve Eğitim-Bir-Sen Hisarcık İlçe Temsilciliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘15 Temmuz Direniş Gecesi’ konulu program büyük ilgi gördü.

06.04.2017 16:26

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Belediye Başkanlığı, İHH İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilciliği ve Eğitim-Bir-Sen Hisarcık İlçe Temsilciliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği '15 Temmuz Direniş Gecesi' konulu program büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Vaizi İsmail Şenkul'un Kuran-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz Direniş Gecesi' konulu sinevizyon gösterisinin ardından AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İHH Yardım Vakfı Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar ve Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No'lu Şube Başkanı Fatih Köse gecede birer konuşma yaptılar.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No'lu Şube Başkanı Fatih Köse, konuşmasında sendikalarının kurulduğu günden itibaren kuruluş misyonuna uygun olarak her daim milletin safında, milletin sözcülüğünü yaptıklarını söyledi.

Köse, 'Gerek 28 Şubat ve 17-25 Aralık sürecinde, gerekse 15 Temmuz'da sokaklara ilk çıkan örgüt olmanın şerefli gururunu yaşıyoruz" dedi.

15 Temmuz 2016'nın çok önemli bir tarih olduğuna vurgu yapan İHH Yardım Vakfı Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar; "Allah'ın izniyle bizler yaşadığımız bu devirde bu topraklar üzerinde şanlı bir milletin evlatları olarak 15 Temmuz'da üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirdik ve şükürler olsun ki bizden sonra gelen nesillerin bizi hayırla yad edecekleri bir gece, bir süreç bıraktık" diye konuştu.

Çok anlamlı bir geceyi birlikte yaşadıklarını söyleyen AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Bu gece 15 Temmuz'u ve şehitlerimizi anıyoruz. Bu topraklarda yapılan ihanetleri, zulümleri hepsi gözümüzün önünden geçiyor. Anadolu coğrafyasını bizlere emanet eden ecdadımızın torunları olarak bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu, nice bedeller ödeyerek bugüne geldiğimizin bilinci içerisindeyiz. İşte 15 Temmuz bu topraklarda ödenecek bedellerin bitmediğini, bu mücadelenin sonsuza kadar devam edeceğinin bir köşe taşı idi. 15 Temmuz'da bizim gençlerimiz ecdadımızın Çanakkale'de yaptığı gibi tanklara, toplara karşı göğüslerini siper ettiler. Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi; "Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek" Bu namusu çiğnetmediler ve sahip çıktılar. Onun için gençlerimizi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan konuşmasının başında yüzyıllardır yaşadığımız cennet vatanımızda gözü olan şer odakları her zaman hain planlarını gerçekleştirmek için türlü oyunlar sergilediklerini söyledi.

Çalışkan,"En son 15 Temmuz gibi tarihe kara bir leke bırakan darbe kalkışması ile vatanımıza kastetmeye çalışan hainler, bu şerefli milletten hak ettikleri karşılığı almışlardır. Tarihte yaşadığımız bu tür hain saldırılar bizleri her zaman birbirimize kenetlemiş kardeşlik bağlarımızı güçlendirmiştir. Son yıllarda ülkemizin her alanda ilerleyişi ve büyümesi bir takım çevreleri rahatsız etmektedir. Bu kalkınma ve büyümeyi engellemek isteyen odaklar içimizdeki işbirlikçi hainleri de kullanarak bizleri bu kutlu yoldan döndürmek istemektedir. Bizler bu oyununun farkındayız ve bu kirli oyunlara gelmeyeceğiz. Ülkelerin tarihlerinde milatlar vardır. Bu milatlar ülkelerin kaderlerini belirler. Kurtuluş savaşı nasıl bir milatsa 15 Temmuz da bir milattır.16 Nisan referandumu da ülkemiz için bir milat olacaktır" dedi.

Programda "Gülümse anne" şarkısını işaret diliyle icra eden üniversite öğrencileri büyük alkış aldı.

Son olarak sahneye çıkan Grup Yürüyüş'ün konseri yoğun ilgiyle izlendi.

Program sonunda "Gülümse anne" şarkısını işaret diliyle seslendiren üniversite öğrencilerinden oluşan gruba Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, tarafından çini tabak hediye edildi.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No'lu Şube Başkanı Fatih Köse ise Grup Yürüyüş'e duvar saati hediye etti. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta '15 Temmuz Direniş Gecesi' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement