İstanbul'dan Çin'e Gitmek İçin Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika
Yerel

İstanbul'dan Çin'e Gitmek İçin Pedal Çeviriyorlar

İstanbul\'dan Çin\'e Gitmek İçin Pedal Çeviriyorlar

Çin'e gitmek üzere 12 Mart'ta İstanbul'dan bisikletlerle yola çıkan Hollandalı bir grup, Sivas'ın Suşehri ilçesine ulaştı.

21.03.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'dan bisikletlerle Çin'e gitmek üzere 12 Mart'ta yola çıkan Hollandalı bir grup, Sivas'ın Suşehri ilçesinde mola verdi.

Hollandalı 5 bisiklet tutkunu ile bu kişilere eşlik eden Bisikletliler Derneği üyesi İrfan Suyabatmaz'a, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Aspasya Sosyal Tesisleri'nde yemek verdi. Konuklara, alabalık ve Suşehri'nin meşhur kuru fasülye yemeği ikram edildi.

Hollandalı bisikletçilere, Sivas el dokuma heybesi ve Suşehri tanıtım kitapçığı hediye eden Sel, "Böyle bir maceralı yolculukta Hollandalı turistlerimizi ilçemizden ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

Suyabatmaz ise 3'ü kadın 5 Hollandalı'nın "The Study Road" (Çalışma Yolu) adlı proje kapsamında 12 Mart'ta başlayan yolculuğunun 6 ay süreceğini belirterek, "5 Hollandalı bisikletçiyi, bir aksilik olmazsa 26 Mart'ta Doğubayazıt sınırında İran yetkililerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Günlük ortalama 150 kilometre yol katettiklerini dile getiren Suyabatmaz, " Erzurum'da iki gün kalacağız. Buraya kadar herhangi bir sorun yaşamadan geldik. İnşallah bundan sonra da bir sıkıntı yaşamayız" ifadesini kullandı.

"Türk halkının misafirperliğinden çok memnunuz"

Hollandalı Joya Van Hout ise tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'ye daha önceden de geldiğini söyledi.

Türk halkının misafirperliğinden çok memnun kaldıklarını ifade eden Van Hout, Belediye Başkanı Sel'e ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Amaçlarının farklı kültürleri tanımak olduğunu belirten Van Hout, güzergahtaki bazı bölgelerde havanın soğuk olması nedeniyle üşüdüklerini söyledi.

Hollandalı grup, Suşehri ilçesindeki molanın ardından Erzincan'a doğru yola çıktı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul'dan Çin'e Gitmek İçin Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement