İzmir'de Uluslararası Yazar Buluşması - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Uluslararası Yazar Buluşması

Türkiye, Yunanistan ve Romanya'dan yazarlar ortak proje çalışması için İzmir'de biraraya geldi.

23.11.2011 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Yunanistan ve Romanya'dan yazarlar ortak proje çalışması için İzmir'de biraraya geldi.

Konak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Türkiye, Yunanistan ve Romanya-nın ortaklığında 2012 Nisan ayı sonunda başlayacak ve Mayıs ayı başında son bulacak olan AB destekli "İzmir Sanat ve Kültür Projesi"nin ilk workshop çalışmasının İzmir'de yapıldığı belirtildi.

Yunanistan ve Romanya'dan gelen dört yazarın da katılımıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, çıkartılacak öykü kitabının bir zemine oturtulması amaçlandı.

Konak Belediyesi destekli projede, İzmir'den Namık Kuyumcu, Birsen Ferahlı, Romanya'dan Neacşu Juliana Nicoleta, Coarna Auralian ve Yunanistan'dan Theofilos Porschalidis ve Olga Vlachopoulou yer aldı.

Proje kapsamında yazarların ülkelerinin kültürünü yansıtan, unutulmaya yüz tutmuş halk hikayeleri, aşk ve kahramanlık hikayeleri üzerine kısa öyküler yazacağı ve oluşacak kitabın üç dile çevrilerek yayınlanacağı ifade edildi.

Toplantıya, Avrupa Birliği Sosyal Diyalog Hibe programı ortaklarından Yunanistan'ın Drama Belediyesi'nden Proje Müdürü Alkis Papademetriou ve Romanya Pro Xpert Derneği temsilcisi Camelia Deaconu da katıldı.

2012 Nisan ayına kadar Yunanistan ve Romanya'da da mim-pandomim ve sokak tiyatrosu alanlarında birer workshop çalışması daha yapılacak.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Uluslararası Yazar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement