İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), toplumun önde gelen isimlerini öğrencileriyle bir araya getirerek, "iyilik hareketi" başlatıyor. 2013-2014 Akademik yılı itibariyle uygulamaya alınan "Toplumsal ve Çevresel Duyarlılık Projeleri" dersini seçen gönüllü öğrenciler, geliştirecekleri sürdürülebilir projelerle toplumsal yaşamda öncü olacak.
Toplumsal ve Çevresel Duyarlılık Projeleri Danışma Kurulu'nda yer alan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü Abbas Güçlü, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Aytül Büyüksaraç, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman'ın yanı sıra danışma kurulu üyeleri, önceki akşam dersi seçen 24 gönüllü öğrenciyle bir araya geldi. Danışma kurulu üyeleri ve öğrenciler, sürdürülebilir, kentsel, kültürel alanlarda proje geliştirme kararı aldı. Kurul üyeleri, öğrencilere projelerinde öncülük edecek.
Danışma kurulunun öğrencilerle bir araya gelmesinin ardından İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Çok Amaçlı Salon'da basın toplantısında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, "Gönüllülük ve katılımcılık esasından güç alan bu hareket, mesleki eğitim alanında donanımlı bireyler yaratmanın yanı sıra, farkındalık yaratarak topluma duyarlı bireyler yetiştirme amacıyla şekillenmiştir. Başlattığımız bu hareket farklı uzmanlık alanlarındaki akademisyen meslektaşlarımızın ve basınımızın yanı sıra gerek iş dünyası ve yerel yönetimler gerekse sivil toplum kuruluşlarından büyük destek almıştır" dedi.
Bu dersle birlikte hedeflerinin dünyayı daha yaşanılası kılmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Baltacıoğlu, şunları söyledi:
"Danışma Kurulu üyelerimiz ile birlikte yaşadığı topluma ve çevresine duyarlı nesiller yetiştirme gayesiyle etkin bir sivil toplumun gelişimine katkıda bulunuyoruz. Dünyayı daha yaşanılası kılmak ve bu sonuçtan da karşılıklı olarak fayda sağlamak en büyük ve önemli hedefimiz olacaktır. Bu çerçevede, danışma kurulu üyelerimiz, yönetiminde bulundukları alanların kapılarını sonuna kadar bizlere açarak, başlattığımız bu harekete somut destekler sağlama konusunda hem fikir oldular. Kurul üyelerimiz, öğrencilerimizin yapacakları projelerde birebir danışmanlık yapacaklar."
İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Adıvar da, öğrencilerin gönüllük esasına dayalı olarak çalışacaklarını belirterek, "Bazı kurumlarda zorunlu olan bu dersimiz, üniversitemiz gönüllülük esasına dayalıdır. Öğrencilerimiz hazır paket projelerde değil, yaratıcılıklarını sonuna kadar kullanarak, toplum yararına projeler geliştirecek. Vazifemiz, toplumun önde gelen kesimlerinin öğrencilerimize mentörlük yaparak, bu iyilik hareketini toplumun gündemine taşımaktır" diye konuştu. - İZMİR
Son Dakika › Yerel › İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden 'İyilik Hareketi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?