İzmit Belediyesi, Depremzedeler İçin Çalışmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi, Depremzedeler İçin Çalışmaya Devam Ediyor

İzmit Belediyesi, Depremzedeler İçin Çalışmaya Devam Ediyor

İzmit Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından tüm birimleri ve ekipleriyle afet bölgesindeki yurttaşlar için çalışmaya devam ediyor. Afet bölgesinde aşevi kuran belediye, yardım TIR’ları ve imal ettiği sobaları da depremzedelere gönderiyor. Çınar Kadın Kooperatifi'nin üreten kadınları ise depremzedeler için çadır dikmeye başladı.

12.02.2023 19:08  Güncelleme: 19:15

İzmit Belediyesi, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından tüm birimleri ve ekipleriyle afet bölgesindeki yurttaşlar için çalışmaya devam ediyor. Afet bölgesinde aşevi kuran belediye, yardım TIR'ları ve imal ettiği sobaları da depremzedelere gönderiyor. Çınar Kadın Kooperatifi'nin üreten kadınları ise depremzedeler için çadır dikmeye başladı.

İzmit Belediyesi tarafından, depremzedelere sıcak yemek dağıtmak için Hatay'ın Defne ilçesinde kurulan aşevi, Harbiye Mahallesi Hidropark Tesislerine taşındı. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Buradaki depremzede ve afet gönüllüleriyle sizlerden gelen yardımları taşıyoruz" dedi.

BİR TIR DOLUSU YARDIM DAHA DEPREMZEDELERE DAĞITILDI

Depremin ardından 40'tan fazla yardım aracını deprem bölgesine gönderen İzmit Belediyesi, TIR'lardaki yardım malzemelerini depremzedelere dağıtıyor. Son olarak bölgeye gönderilen yardım TIR'larından birisi de Gaziantep Oğuzeli'ne ulaşarak içindeki malzemeler depremzedelere dağıtıldı.

ÇINAR KADIN KOOPERATİFİ ÇADIR DİKİYOR

İzmit Belediyesi Çınar Kadın Kooperatifi'nin üretici kadınları, depremzedeler için dikiş makinelerinin başına geçerek çadır dikmeye başladı. Üretilen çadırlar, İzmit Belediyesi'nin yardım araçlarıyla kısa süre içerisinde afet bölgesine ulaştırılacak.

İMAL EDİLEN SOBALAR AFET BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, deprem bölgesindeki kış şartları nedeniyle afetzedelerin ısınma ihtiyacını karşılamak için atıl durumdaki varilleri atölyelerinde sobaya dönüştürüyor. İmal edilen sobalar ile toplanan soba ve kömürler de kamyonlara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.

Soba ve yakacak dolu araçları deprem bölgesine uğurlayan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, şunları söyledi:

"Deprem felaketinden dolayı ilk günden beri vatandaşlarımızla birlikte yekvücut olarak deprem bölgesine destek göndermeye çalışıyoruz. Depremin gerçekleştiği ilk gün bölgeye intikal eden başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ve arama-kurtarma ekibimiz, çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Ayrıca İzmit Belediyesi olarak, bölgede bir aşevi oluşturduk. Sıcak yemek noktasında vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Mevsimin kış olması nedeniyle vatandaşlarımızın ısınma problemlerinin hat safhaya ulaştığını görüyoruz. Kendi atölyelerimizde ürettiğimiz sobalar ve köylü vatandaşlarımız ile personelimizin destekleriyle topladığımız odun ve kömürü bölgeye yolluyoruz. Vatandaşlarımıza buradan tekrar çok çok geçmiş olsun diyoruz.  Emek sunan bütün arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun diyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi, Depremzedeler İçin Çalışmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement