İzmit Belediyesi, Dernekler Yerleşkesi'nin Tanıtım Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi, Dernekler Yerleşkesi'nin Tanıtım Toplantısını Yaptı

İzmit Belediyesi, Dernekler Yerleşkesi\'nin Tanıtım Toplantısını Yaptı

Kocaeli’nde bulunan 12 ilçenin tüm derneklerin ihtiyacını karşılayacak olan İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nin tanıtım toplantısı, ilk grup derneklerin katılımıyla yapıldı.

20.10.2022 11:35  Güncelleme: 12:38

Kocaeli'nde bulunan 12 ilçenin tüm derneklerin ihtiyacını karşılayacak olan İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi'nin tanıtım toplantısı, ilk grup derneklerin katılımıyla yapıldı.

İzmit'teki Necati Gençoğlu Kültür Merkezi artık Dernekler Yerleşkesi olarak hizmet verecek. Yıllardır kullanılmayan ve atıl bırakılan merkezi Kocaeli'ndeki 12 ilçe derneğinin faydalanabileceği çok fonksiyonlu bir yapıya çeviren İzmit Belediyesi, bugün derneklerin ilk kısmını ağırladı. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi'nin tanıtımını yaparken dernek yöneticileri merkezi çok beğendiklerini ifade ettiler.

"BİLİYORUZ Kİ YAPTIĞIMIZ HER İŞ ÖNCE İNSANIN HAYATINA DOKUNUYOR"

Tanıtım toplantısında konuşan Hürriyet, "Her buluşmamız yeni bir hizmetimizi açan bir başlangıç oluyor. Bu da bizi gururlandıran, yorulduk ama değdi değimiz buluşmalar. Çalışmalarımız artık meyvelerini verecek, sizlerin çalışmalarını kolaylaştıracak ve bu da kentimize daha fazla değer katacak. Doyduğumuz kent burası olduğu için bu kente hep birlikte iyilikler katacağız düşüncesiyle her yeni başlangıçta, her yeni projemizde çok mutlu oluyoruz. Çok onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki yaptığımız her iş önce insanın hayatına dokunuyor, insana iyilik getiriyor ve tabi ki kentimizde de iyiliklerin kapısını açıyor. Doğduğumuz şehirler farklı ama hepimiz İzmitliyiz, İzmit ortak paydası altında buluşuyoruz. Geleneklerimiz ve göreneklerimiz farklı ama hepimiz İzmit'te nefes alıyor, evimize İzmit'te ekmek götürüyoruz. Kısacası İzmit bizleri bir araya getiren, gönüllerimizi kaynaştıran bir kent. Sizler sayesinde bizler de İzmit Belediyesi olarak kamu yararına iş birliğini geliştiriyor, demokrasinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak için her fırsatta sizlerle iletişim köprüleri kuruyoruz" dedi.

"RAHATLIKLA KULLANABİLECEĞİNİZ, 1.760 METREKARELİK ÇOK GENİŞ BİR ALAN"

Hürriyet, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte bu nedenle İzmit Belediyesi'nin yeni yönetiminin en temel politikalarından biri olan katılımcılığa da katkı sunacak, sadece İzmit'teki değil, tüm Kocaeli'nde faaliyet gösteren derneklerin faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan Dernekler Yerleşkesini sizlerle birlikte hizmete açıyoruz. Daha güzel bir İzmit için mücadele eden, bu kente sahip çıkan hemşeri derneklerimizle her türlü iş birliğine açık olduğumuzu hizmete açtığımız Dernekler Yerleşkemizden ifade etmek istiyorum. Burada gerçekten çok güzel bir alan hazırladı arkadaşlarımız sizler için. Dayanışmalarına nasıl katkı sunabiliriz diye çıktığımız bu yolda gerçekten büyük bir özveriyle çalışıldı. Bir kere, rahatlıkla kullanabileceğiniz, 1.760 metrekarelik çok geniş bir alan. Giriş katta bir posta kutusu ve evrak dolabı uygulaması ile sekretarya hizmeti bu yerleşkede ücretsiz bir şekilde sizin hizmetinizde olacak. Biliyoruz ki dernekçilik gönüllülük ister, özveri ister. Yeri gelir zamanınızdan fedakarlık yaparsınız yer gelir ailenizden fedakarlık yaparsınız yeri gelir paranızdan fedakarlık yaparsınız. Geldiğiniz kentlerin gelenek ve göreneklerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için var gücünüzle çabalarsınız. İşte bu imkanları azalan ya da bu imkanlara ulaşmakta zorlanan derneklerimiz için burada sekretarya, posta kutusu ve evrak dolabı hizmetinizde olacak. Sizlere ulaşmak isteyen vatandaşlar bu hizmetlerle sizlerin işini kolaylaştıracak.

"ZAMANLA İHTİYAÇ VE TALEPLERE BAKACAĞIZ"

Derneklerimizin kullanımı için 11 dernek ofisimiz bulunuyor. Hiç yeri olmayan derneklerimiz de oradan rahatlıkla faydalanabilecek. Burada dayanışmayla dönüşümlü bir şekilde kullanabileceksiniz. Bu ofislerde yönetim kurulu toplantıları, eğitim toplantıları gibi faaliyetlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Ofislerin dizaynında da toplantı standartlarınızı yükseltebilmek için içerisinde her türlü ekipmanı, alet, edevat, teçhizat vs. en ince noktasına kadar düşünüldü. Tabii ki zamanla ihtiyaç ve taleplere bakacağız. Belki de bu ofislerimizi arttıracağız. Kullanım biçimlerini de hep birlikte belirledikten sonra sizden alacağımız geri dönüşlerle daha fazla imkan sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca 10 kişilik ve 60 kişilik iki ayrı toplantı odamız bulunuyor. Bu odalarımızı da rahatlıkla ücretsiz bir şekilde tüm derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız ve hatta ihtiyaç olursa okullarımız da kullanabilecek.

"HER ŞEY SİZ DEĞERLİ DERNEKLERİMİZ İÇİN ÖZENLE DÜŞÜNÜLDÜ VE HAYATA GEÇİRİLDİ"

Şu anda bulunduğumuz salonu önemsiyorum çünkü birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip. Yaklaşık 400 kişilik kapasitesiyle şık ve çok kullanışlı bir salon. Kentte, bu kadar ulaşılabilir bir mekanda kolay kolay bulunmayan salonlardan bir tanesi. Örneğin dernekler bir dayanışma gecesi, eğitim semineri veya kongre yapmak istiyor. İşte birçok etkinlik için burası en güzel adres. Yani, kısaca her şey siz değerli derneklerimiz için özenle düşünüldü ve hayata geçirildi. Dernekler Yerleşkemizde, derneklerimizin çalışmalarını rahatça yürütebilmelerini, dernek üyelerinin kendi gelenek ve kültürlerini yeni nesillere aktarabilmelerini sağlayacağız. Şehrimizin geleceğini güzelleştirebilmek adına söyleyeceği bir sözü, sunabileceği en az bir önerisi olan herkese kapımız sonuna kadar açık. Bu anlamda sizlerin katkısı bizler için çok önemli ve değerli. İzmit'e bir katma değer katacaksak hep beraber katalım istiyoruz.

"YERLEŞKE İÇİN BİR ÜYELİK VE KULLANIM PROTOKOLÜ YAPACAĞIZ"

İstiyoruz ki bu yerleşkeyle birlikte derneklerimiz daha fazla proje üretsin, daha fazla faaliyet üretsin. Burada da bizim sunabileceğimiz bir katkı varsa bu dayanışmaya beraber göğüs gerelim, yan yana duralım istiyoruz. Bir ihtiyaç veya sorunuz olduğunda STK ve Esnaf Masası adı altında arkadaşlarım ve İzmit Kent Konseyi Başkanım sizlerle iletişimde başrolde olacaklar. Bu yapıyı kullanmak isteyip bizden talep ettiğinizde sizlere kullanım şartlarını ve şekillerini sizlere izah edecekler. Çakışma ihtimaline karşı mağduriyet yaşanmaması için belli bir düzen olması gerekiyor. Bu yerleşke için bir üyelik ve kullanım protokolü yapacağız."

"BUYURUN HEP BERABER KULLANALIM"

Başkan Hürriyet, "Biz daha öncesinde Balkan Dernekleri Yerleşkesi'ni hayata geçirdik. 14 Balkan derneğimizle planladığımız bir yerdi. Şu anda onun içerisinde de toplantı alanları, sergi alanları, park ve bahçe alanı ve kafeterya hizmeti var. Öncelik orada Balkan dernekleri ama bütün derneklerimizin ihtiyacı olduğunda orası da kullanım için bir alternatiftir. Bütün derneklerimize kapısı açıktır. Hafta sonları yöresel kahvaltısı var. Misafirlerini ağırlamak istediğinizde rahatlıkla orayı da kullanabilirsiniz. Bir başka alternatif de Ayazma Kültür Merkezi. Yaklaşık 150 kişilik bir salon düzenledik. Orayı da birçok derneğimizin etkinliğine ev sahipliği yapacak. Az parayla çok yapmaya çalışıyor, az kaynakla çok insana dokunmaya çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz de bu belediyenin kamu kaynaklarını belli kişilere, zümrelere değil herkese en etkin şekilde kullandırmaya gayret ediyoruz. Atıl duran ama içinde elektriği, suyu olan bütün binaları tekrar kamu hizmetine sunmak için fonksiyon değiştiriyoruz ve diyoruz ki buyurun hep beraber kullanalım.

"29 EKİM'İ PAYDAŞ MANTIĞIYLA SİZLERLE BİRLİKTE KUTLAMAK İSTERİZ"

Bir talebimiz ve önerimiz olacak. Biz bu akşam İzmit Türkiye'dir mottosuyla yola çıktık. Bir sürü kentte göç edip gelmiş bir sürü derneğimiz var. İşte Türkiye fotoğrafı aslında. 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli milli bayramlarından bir tanesi. Eğer arzu eden derneklerimiz varsa 29 Ekim'i paydaş mantığıyla sizlerle birlikte kutlamak isteriz. Kent Meydanında çeşitli etkinlikler yapacağız. Özellikle 29 Ekim günü tüm gün Kent Meydanı'nda olacağız. Kent Meydanı'nda yörelerinizin özelliklerini tanıtmak isterseniz sizlere stant önceliği vermek, etkinlik düzenleme imkanı sağlamak isteriz. Kapımız her zaman sizlere açık.

"TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ben buradan projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, müdürlerime, emekçi kardeşlerime, teknik personellere, burası için en ayrıntısına kadar çalışan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tüm hemşeri derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyelerine İzmit'e ve Kocaeli'ne olan tüm katkılarından ötürü de bir kez daha saygılarımı sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"BU AKŞAM TARİHİ BİR AKŞAM YAŞANIYOR"

Projenin paydaşlarından olan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, "Şubat ayında başka bir mekanda sizlerle iki kez bir araya geldik ve bir hedefimiz olduğunu söyledik. Sayın Fatma Kaplan Hürriyet Başkanımızın önerdiği bir mottoyla Türkiye İzmit'tir diyerek Dernekler Yerleşkesi'ni halkımızın kullanımına açtı. Bu akşam tarihi bir akşam yaşanıyor. Bu güzel yerleşkeyi bu kente kazandıran İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet'e, tüm belediye başkan yardımcılarımıza, belediye personellerine ve bu akşam burada bulunma nezaketi gösteren tüm derneklerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi, Dernekler Yerleşkesi'nin Tanıtım Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement