Kadına Yönelik Şiddete Karşı İş Birliği - Son Dakika
Yerel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı İş Birliği

Kadına Yönelik Şiddete Karşı İş Birliği

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin desteğiyle kadına yönelik şiddete karşı Doğu Akdeniz Bölgesi’nde ilk kez geniş katılımlı bir çalıştay gerçekleştirildi.

08.03.2016 12:23

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteğiyle kadına yönelik şiddete karşı Doğu Akdeniz Bölgesi'nde ilk kez geniş katılımlı bir çalıştay gerçekleştirildi. "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Doğu Akdeniz Dayanışma Ağı" adı altından düzenlenen çalıştayda, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde yer alan çeşitli sivil toplum kuruluşları kadına yönelik şiddete karşı iş birliği yapma kararı aldı.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) ve Sivil Toplu Kuruluşları için Teknik Destek (TACSO) Hibe Programı bünyesinde kabul edilen "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Doğu Akdeniz Dayanışma Ağı" Çalıştayı, Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteğiyle gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddete karşı dayanışma ve iş birliğinin önemine vurgu yapılan çalıştaya, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Başkanı Gülay Sarışen, Kadına Yönelik Şiddet Uzmanı Zehra Tosun, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Feray Özyazgan, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Derya Göksu Çukur, Antakya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Meral Asfuroğlu, Kahramanmaraş Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Gonca Kenger, Mersin Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Av. Burcu Düzen ile Av. Şerife Arıcı Yıldız, Mersin Kent Konseyi üyesi Sabahat Hülya Ölçer ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan'ın yanı sıra; Doğu Akdeniz Bölgesi'nin önde gelen STK'larının temsilcileri ve AKDAM Gönüllüleri katıldı.?? Çalıştayda, bölgesel kurumlar ve sivil toplum örgütleri birbirleriyle tanışma fırsatı bulurken, bölgesel sorunlar da tartışıldı. Doğu Akdeniz Bölgesi'nde ilk kez gerçekleşen bu iş birliğinin, nisan ayında yapılacak olan daha geniş katılımlı toplantı ile devam edeceği bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadına Yönelik Şiddete Karşı İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement