Kadınlar 14 Şubat Sevgililer Gününde Halay Çekti - Son Dakika
Yerel

Kadınlar 14 Şubat Sevgililer Gününde Halay Çekti

Kadınlar 14 Şubat Sevgililer Gününde Halay Çekti

Adıyaman'da çeşitli kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, 14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle halay çekti.

14.02.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da çeşitli kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, 14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle halay çekti.

V-Day hareketince 'Diren-Danset-Ayaklan' sloganıyla başlatılan kampanya ile kadın ve kız çocuklarının maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek amacıyla Adıyamanlı kadınlar, Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yaparak halay çekti. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarını içerisinde barındıran Adıyaman Kadın Platformu adına Av. Zeynep Saya basın açıklaması yaptı.

Zeynep Saya, kadınlar için düzenlediği küresel bir eylem gerçekleştirmek amacı ile alanlarda olduklarını belirterek, "V-Day hareketince "Diren-Danset, Ayaklan" sloganıyla başlatılan kampanya ile tecavüz kültürünün parçası olmayı reddeden kadın-erkek herkesin destek vermesini talep ediyoruz. Bir Milyar Yükselen Eylemin de biz de varız diyoruz, halaylarla ayaklanıyoruz.

Ataerkil Sisteminin yarattığı eşitsiz güç ilişkilerinden kaynaklanan kadına yönelik şiddet; ölümlere varan kadın cinayetleri ile iyice ürkütücü boylara ulaşmıştır. Eril şiddetin amacı kadını kontrol altında tutmaktır. Kadına yönelik şiddet kader değildir, münferit adli vakalar hiç değildir. Tam aksine politik bir süreçtir. Bu gün dünyasın her noktasında 'Erkek Sevgisinin' kadınların ölümüne neden olduğu uluslar arası raporlarla sabittir. Biz hastalıklı sevgi istemiyoruz. Bu yüzdendir ki kapitalist sistemde toplumu tüketime yöneltmek amaçlı 14 Şubat'ta sevgisinin göstergesi gibi sunulan hediyeleri kabul etmiyor, halay ve zılgıtlarımızla kadına yönelik şiddeti protesto ediyoruz.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' diyen 180 ülkeden 'Bir Milyar Kadın Ayaklanıyor' tacize, tecavüze, sünnete, şiddete, recme, enseste ve ölüme artık yeter diyoruz. Dünya kadınları ile aynı anda dans ederek, halaylar çekerek tepkimizi ortaya koyuyoruz. Acıyı da ağıtı da geleceğe taşımak günahından kurtulmak istiyoruz. Bu toprakların soylu barış dilini biz kadınlar çok iyi biliyoruz. Bedeli hep birlikte ödenmişse eldeki her şeyin, yönetimi de ortak olmalı diyoruz. Biz analar çözümün ve barışın yanındayız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar 14 Şubat Sevgililer Gününde Halay Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement