Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki - Son Dakika
Yerel

Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki

Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki

Kars Kafkas Üniversitesi öğrencileri ellerinden Türk bayraklarıyla İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen hain terör saldırısına tepki gösterdi.

13.12.2016 16:56

Kars Kafkas Üniversitesi öğrencileri ellerinden Türk bayraklarıyla İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen hain terör saldırısına tepki gösterdi.

KAÜ yerleşkesinde toplanan yüzlerce öğrenci, Çevik Kuvvet Polisleri'nin yanına gidererek başsağlığı dileklerinde bulundular. Öğrenciler Çevik Kuvvet Polisleri ile fotoğraf çektirdi. Polislere yanlarında olduklarını belirttiler.

Türkiye'nin vatansever gençleri olarak burada basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ifade eden KAÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığı 4. Sınıf Öğrencisi Tolga Demir, "Bu açıklamayı Türkiye'nin vatansever gençleri olarak gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de huzur ve kardeşlik ortamından rahatsız olan hainlerce son olarak İstanbul'da alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Birçok polisimizin ve sivil vatandaşımızın şahadetiyle sonuçlanan bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ülkemize v e milletimize karşı yapılan bu saldırıda hayatını kaybeden emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Biz bu ülkenin gençleri olarak bu durumun farkındayız ama başaramayacaksınız"

Bu terör örgütleri şunu bilmelidir ki sabrımıza oynanmamalıdır. Bu milletin sabrı tükenince, iş son noktaya gelince ve mevzu vatan olunca neler yapabileceğini bu hainler ve bütün dünya çok iyi bilmektedir diyen Tolga demir, "İç ve dış şer odaklarınca Türkiye'nin huzur refahı ve birliği hedef alınıyor. Biz bu ülkenin gençleri olarak bu durumun farkındayız ama başaramayacaksınız. Ülkemize yönelik terör yapılanmaları ve faaliyetleri her birinin faali farklı olsa da hedef ortaktır. Ayrıca bu provokasyon ve terör eylemlerinden nasiplenmeye çalışanlara vatanını ve milletini seven bir üniversite gençliği olarak buna fırsat vermeyeceğimizi bildiririz" diye konuştu.

"Şeref yoksunu hainler unutmamalıdır ki yılmayacağız, yıkılmayacağız, yıkamayacaksınız"

Sık sık slogan ve tekbir sesleriyle sözleri kesilen Tolga Demir, "Sonuna kadar devletimizin bekası için bedel ödeyip can sipare bir şekilde terörle mücadele eden emniyetimizin silahlı kuvvetlerimizin ve devletimizin yanındayız. Terörün ve teröre dolaylı yoldan destek veren yardakçıların ise karşısındayız. Bilinmelidir ki ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına bugüne kadar izin vermedik bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Rabbim ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaya çalışanları Kahhar ismiyle kahr-ı perişan eylesin. Şeref yoksunu hainler unutmamalıdır ki yılmayacağız, yıkılmayacağız, yıkamayacaksınız. Kardeşlerim gün birlik günüdür, gün dayanışma ve kardeşlik günüdür. Bu tür saldırı ve üniversiteli kardeşlerimi duyarlı olmaya e bizi bir yapan al bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından yüzlerce öğrenci, hain saldırıda şehit olan polislerin isimlerini tek tek okuyarak 'burada' dedi. Kalabalık sık sık 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Basın açıklaması İstanbul'da hain saldırıda şehit olan polislere edilen dualarla sona erdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement