Kaliteli Mesleki Eğitim İçin Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kaliteli Mesleki Eğitim İçin Toplantı Yapıldı

Kaliteli Mesleki Eğitim İçin Toplantı Yapıldı

TC ve AB tarafından finanse edilen, Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Projesi'nin 8. toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

13.12.2012 13:34  Güncelleme: 12:12

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Projesi'nin 8. toplantısı Diyarbakır'da bir otelde yapıldı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Şinasi Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda, mesleki ve teknik eğitimde uygulanabilir, sürdürülebilir, ve ölçülebilir bir kalite güvence sisteminin nasıl hayata geçirebileceği tartışıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Diyarbakır Vali Yardımcı Şinasi Demirbaş, Türkiye'deki mesleki teknik eğitimin iş dünyasının taleplerini karşılama konusundaki eksiklik konusunda hem fikir olduklarını kaydederek, "Bu proje beni heyecanlandıran bir proje. İş dünyasından, sanayiden, organizeden ayrı bir mesleki eğitimin çıktılarının ekonomik olmadığının hepimiz farkındayız artık. Bu toplantıyla güzel bir sürecin başlamasını umuyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş ise müfredatlar yapılırken bölgede yapılan ve öğretim programıyla modüle olmayan işlerin mutlaka revize edilmesi gerektiğini söyledi. Ağırbaş, "Mesleki eğitim kurumlarında öğrencimizi seçerken yapılan, sınav, diploma veya ailelerin istekleri doğrultusunda, öğrencilerimiz belki de hiç bilmedikleri veya fikirlerinin olmadığı bir alan ve dallarını seçme, alan ve dallarında eğitimlerini tamamlama durumuyla karşı karşıya kalabilmektedirler. Bunun neticesinde de başarısızlık ve isteksizlik kaçınılmaz olmaktadır. Projemizin bir diğer çalışma alanı olan mesleki tanıtım ve kariyer rehberlik çalışmalarıyla öğrenci yapısına uygun meslekleri seçerken başarının anahtarını yakalayacaklardır. Kısaca mesleki eğitimde taşlar yerinden oynamış bulunmaktadır. Bu nedenle de öğrencilerimiz, ideallerindeki mesleklere yönelecekler. Yönelmiş oldukları meslekler iş dünyası piyasasına cevap verebilecek şekilde donatıldığından istihdamları sağlanacak böylelikle iş piyasası teknik eleman ihtiyacını, teknik eleman ise iş bulma sıkıntısı çekmeyecektir" diye konuştu.

Projenin 2 yıl boyunca 21 pilot ilde ve 30 meslek lisesi ile 20 meslek yüksek okulunda uygulanacağı ve sonuçlarının ise yurt çapında yaygınlaştırılacağı belirtildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaliteli Mesleki Eğitim İçin Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement