Karabük'te 38 Bin 900 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Karabük'te 38 Bin 900 Fidan Toprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Türkiye Yüzyılı’na Nefes Projesi’ kapsamında, Karabük il genelinde 38 bin 900 fidan toprakla buluştu.

11.11.2022 13:49  Güncelleme: 13:55

TUNAKAN YILDIRIM

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Yüzyılı'na Nefes Projesi' kapsamında, Karabük il genelinde 38 bin 900 fidan toprakla buluştu.

'Türkiye Yüzyılı'na Nefes Projesi' kapsamında, Karabük'te Saitler köyünde bugün fidan dikim etkinliği ve tıbbi aromatik bitkiler bahçesi açılışı yapıldı. 12 dekar alanda 800 adet biberiye, 2 bin 640 adet ada çayı, 4 bin 400 adet lavanta, 5 bin 60 adet kekik olmak üzere toplam 12 bin 900 adet bitki dikimi yapıldı. Ayrıca Karabük'ün ilçeleri Eskipazar'da 17 bin 500, Safranbolu'da 3 bin, Eflani'de bin, Ovacık'ta 4 bin, Yenice'de 500 olmak üzere toplam 38 bin 900 fidan toprakla buluştu.

Saitler köyündeki tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi açılışına, Karabük Valisi Fuat Gürel, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Karabük Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Karabük Jandarma Komutanı Garip Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, siyasi parti, dernek, oda, STK temsilcileri ve orman müdürlüğü personelleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, "Bugün 81 ilde düzenlenen etkinlikler ile kutlanan milli ağaçlandırma günü dolayısıyla 'Türkiye Yüzyılı'na nefes, geleceğe nefes' sloganı ile Karabük il merkezi olarak fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Karabük ilinde, 12 dekarlık alanda 12 bin 900 adet tıbbi aromatik bitki ve il genelinde 38 bin 900 fidanı toprakla buluşturacağız" dedi.

"MEVCUT AĞAÇLARIMIZI KORUMALIYIZ"

Son birkaç senedir bu tür etkinliklerle fidan dikimi yapıldığını belirten Karabük Valisi Fuat Gürel ise şunları söyledi:

"Karabük ili olarak, tabii yüzde 71'i ormanlarla kaplı olunca 'bu kadar ağacın içinde ağaç dikmeye gerek var mı' diye düşünebilirsiniz. Ama hep anlatılır; Timur Anadolu'ya geldiğinde, Ankara içerisinde fillerini ağaçların altında sakladığı söylenir. Aslında bakılmadığı zaman ağaçların da bir gün bitebileceğini herkes bilir. Mevcut ağaçlarımızın, ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi, ekonomiye katkıda bulunması ve sürdürülebilir şekilde ekonomiye kazandırılması gerekir."

Konuşmaların ardından tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra fidan dikti.

Karabük\'te 38 Bin 900 Fidan Toprakla Buluştu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Karabük'te 38 Bin 900 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement