Karamanlı'da Ziraat Odası Kurulması Talebi - Son Dakika
Yerel

Karamanlı'da Ziraat Odası Kurulması Talebi

TZOB Genel Başkan Yardımcısı Sorman: "Karamanlı'daki çiftçiler Tefenni Ziraat Odasından ayrılarak Karamanlı'da bir ziraat odası kurmak istiyorsa belli prosedürlere uyarak, bir takım külfetlere katlanmak zorundadır"

30.08.2013 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman, " Karamanlı'daki çiftçiler Tefenni Ziraat Odasından ayrılarak Karamanlı'da bir ziraat odası kurmak istiyorsa belli prosedürlere uyarak, bir takım külfetlere katlanmak zorundadır" dedi.

Sorman, Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Yeşilova Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Gürcan, Tefenni Ziraat Odası Başkanı Ünal Atalay ve çiftçilerle çay bahçesinde bir süre görüştü.

Karamanlı'daki çiftçilerin, ilçede ziraat odası kurulması için talepte bulunduklarını anlatan Sorman, bu talebin birlik genel başkanlığı ve yönetim kurulu tarafından değerlendirilmesinden sonra karara bağlanılacağını kaydetti.

Tüm ziraat odalarının Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin gönderdiği genelgelere ve uygulamalara uymakla hükümlü olduğunu hatırlatan Sorman, şöyle konuştu:

"Burada amacımız, çiftçinin döktüğü alın terinin karşılığını alması, verdiği aidatların yine çiftçiye hizmet olarak dönmesidir. Ziraat odaları, sorumluluk bölgesindeki çiftçilerin eksikliğini üst mercilere ileten bir yapılanmadır. Karamanlı'daki çiftçiler Tefenni Ziraat Odasından ayrılarak Karamanlı'da bir ziraat odası kurmak istiyorsa belli prosedürlere uyarak, bir takım külfetlere katlanmak zorundadır." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karamanlı'da Ziraat Odası Kurulması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement