Karayolları 8. Bölge Müdürü Tut ve Besni'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Karayolları 8. Bölge Müdürü Tut ve Besni'de İncelemelerde Bulundu

Karayolları 8. Bölge Müdürü Tut ve Besni\'de İncelemelerde Bulundu

Karayolları Elazığ 8.Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, ekibi ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birlikte Besni ve Tut ilçelerini, gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

28.08.2013 14:06

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, ekibi ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birlikte Besni ve Tut ilçelerini, gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemede Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Karayolları Adıyaman Şefi Hasan Özarslan, Şambayat Belediye Başkanı Orhan Mutlu, Özel İdare Müdürü İbrahim Yıldız, AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, İl Genel Meclis Üyeleri ve kurum amirleri hazır bulundu.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, ilk olarak Adıyaman-Besni yol ayrımı Burunçayır mevkiindeki yolu inceleyerek güzergahın değişmesi konusunda görüşmelerde bulundular.

Besni Devlet Hastanesi yolunu da inceleyen ekip, buradan Üçgöz Beldesi ve Beşyol mevkiinde incelemelerde bulundu. Buradan da Çakırhüyük Beldesi'ne geçen ekip, yapılan çalışmaları inceledikten sonra Suvarlı, Belören'i ziyaret ettikten sonra Gölbaşı'na bağlı Balkar beldesinde Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan üst geçit çalışmalarını yerinde gördü.

Son olarak Tut İlçesine geçen heyet, burada yolun yapımı konusunda fikir alışverişinde bulundular. İnceleme ekibini Tut Kaymakamı Mehmet Mut, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat ve parti başkanları karşıladı. Heyet daha sonra Tut'ta yapılan tarihi Ulu Camii'nin yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, incelemelerle ilgili yaptığı konuşmada, "Karayolları 8. Bölge Müdürümüz ve onun teknik ekibiyle birlikte, Besni, Gölbaşı, Tut üçgeni ve bütün karayolları ağımızdaki yollarımızı gezdik. Başta Bölge Müdürümüze ve yanında gelen ekibe teşekkür ediyorum. Sabah saatlerinde Gölbaşı yol ayrımından Besni istikametine, oradan Beşyol istikametindeki güzergaha ve Çakırhüyük, Sarıyaprak, Suvarlı, Belören mevkiinde incelemelerde bulunduk. Karayolları ile ilgili, virajların düzeltilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Akabinde Tut ilçemize geldik. Tut'un yolu 40 yıl önce yapılmıştı. 1973 yılında Milli Selamet Partisi döneminde hizmete sunulmuştu. O zaman ki büyüklerimize teşekkür ediyoruz. 40 yıl sonra bu bayrağı teslim alan evlatları olarak bizler de bu yolun daha da iyileştirilmesi konusunda neler yapabiliriz dedik. Geçen dönem yolun proje çalışmaları tamamlandı. İhale süreci tamamlandı, müteahhit firmamızla sözleşme imzalandı ve şu anda çalışmalarına başladı. Adıyaman'a giden içme suyu hattının değiştirilmesi ile ilgili bir durum var. Bununla ilgili de Adıyaman Belediyesi destekte bulunacak. Diğer bütün çalışmalar Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve müteahhit tarafından yapılacaktır. Ben Tutlu kardeşlerimize, Adıyamanlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Şanlıurfa yolunda duble yol çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Adıyaman yol ayrımından Besni Araban ilçesine kadar olan 65 kilometrelik yolunda ihalesi yapıldı. İnşallah itirazlar olmazsa ay sonunda sözleşme imzalanır, bu sene içinde yol çalışmalarına, Besni'den Araban'a doğru başlanır. Yaptığımız birçok güzel çalışmalar var. Bunlar AK Parti döneminde yapılan çalışmalardır. Besni'de 300 kişilik öğrenci yurdunun ihalesi 26 Eylül'de, Eski Devlet Hastanemizin 112 Acil Servis ve aile hekimliklerine ve diş ünitesine dönüştürülmesi işlemi 16 Eylül'de yapılacaktır. Tut ilçesinde de geçen dönem projesini yaptığımız Tut Ulu Camii'nin restorasyon ihalesi yapılmıştı ve bugün de gördük ki tamamlanma aşamasındadır. Yine Tut ilçesindeki saha tamamlandı. Hedefimiz, Tut ile ilgili Kapalı Spor Salonu ve diğer çalışmalardır. Bizim asıl maksadımız insanımıza hizmet etmektir. Tabi yapılan bütün bu hizmetlerin temelinde AK Parti'nin felsefesi var, Tayyip Erdoğan'ın emirleri var. Aziz milletimiz AK Partimizle ne kadar gurur duysa azdır. Neden eski dönemlerde bunlar yapılmıyordu da bu dönemde yapılmaya başlandı? İşte burada AK Parti'nin farkı var. Bugün yapılan çalışmaları görüyoruz. Çünkü bizim insanımız hizmetler noktasında standardı yükseltilmiş hizmetlerle buluşsun. Hepimiz bu millete hizmet etmek zorundayız ve buda bizim için rütbelerin en büyüklerinden biridir. Ben ilçe başkanlarıma, belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ve bizim davamıza gönül veren bütün kardeşlerimize en önemlisi de bizi yalnız bırakmayan bölge müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Adıyaman-Diyarbakır arasında Nissibi Köprüsü büyük bir hızla yapılmaya devam ediyor. Nissibi köprümüz inşallah önümüzdeki senenin sonunda bitmiş olacak. Biz de o Nissibi Köprüsüne yakışır bir şekilde, Adıyaman'dan Kahta'ya kadar zaten yol bölünmüş olarak gidiyor. Kahta'dan Nissibi Köprüsüne kadar olan yaklaşık 50 kilometrelik kesiminde proje çalışmaları biter bitmez, Kahta'dan başlayıp Nissibi Köprüsü'ne kadar olan kesimi de 50 km bölünmüş yol yapacağız. Önümüzdeki sezon oranın da ihalesi yapılacak. Ayrıca Sincik yolunda çalışmalarımız var ve Sincik-Narince arasında çalışmalar yapılacak. Gerger-Taraksu yolunda bir ihalemiz var ve burada da çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Adıyaman'dan Gölbaşı'na doğru beton asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene bittiği noktadan önümüzdeki sene üzerimize düşeni alıp Gölbaşı'na kadar götüreceğiz. Adıyaman'ın çıkışında hepimizin bildiği Erkenek Tüneli'ndeki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Gelecek sezonun başında inşallah Erkenek Tüneli'ni de bitirerek hizmete açacağız. Yine sayın vekilimizin dediği gibi Besni'den başlayıp Araban'a giden yolumuz bölünmüş yol olarak yapılacak. Adıyaman'ın içinde Eğriçay Köprüsü'nün oraya çelik konsiliksiyon yaya köprüsü yapıyoruz. Adıyaman'ın çıkışındaki ziyaret köprüsü bu sene bitecek. Şu anda aklımıza Adıyaman için aklımıza gelenler bunlardır. Diğer illerimizde de aynı tempomuz devam ediyor. Çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karayolları 8. Bölge Müdürü Tut ve Besni'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement