Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Başkanı Erdem: "Eğer İslam Buysa Ki Değil, Biz Böyle Bir İslam'dan Değiliz, Öyle Bir Müslüman Değiliz" - Son Dakika
Yerel

Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Başkanı Erdem: "Eğer İslam Buysa Ki Değil, Biz Böyle Bir İslam'dan Değiliz, Öyle Bir Müslüman Değiliz"

Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Başkanı ve Ehlibeyt Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla evlendirmesine ilişkin “Böyle bir İslam, böyle bir din olamaz. Öyle bir sünnet olamaz. 6 yaşındaki bir kız çocuğunu kaldır kocaya ver, öyle bir İslam olmaz. Eğer İslam buysa ki değil, biz böyle bir İslam’dan değiliz, böyle bir Müslüman değiliz” dedi.

12.12.2022 13:09  Güncelleme: 14:07

TACETTİN DURMUŞ

Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Başkanı ve Ehlibeyt Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla evlendirmesine ilişkin "Böyle bir İslam, böyle bir din olamaz. Öyle bir sünnet olamaz. 6 yaşındaki bir kız çocuğunu kaldır kocaya ver, öyle bir İslam olmaz. Eğer İslam buysa ki değil, biz böyle bir İslam'dan değiliz, öyle bir Müslüman değiliz" dedi.

Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatıma, vefatının yıl dönümünde Kars'ta da anıldı. Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Genel Başkanlığı'nın katkılarıyla Kars Ehlibeyt Işıklı Camii'nde anma programı düzenlendi ve ihsan yemeği verildi. Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği bünyesinde düzenlenen anma programına, Ehlibeyt Gençlik Platformu Derneği, Hz. Zeynep Destesi ve Zehra Ana Yardımlaşma Derneği destek verdi.

"BİZ BÖYLE BİR İSLAMDAN DEĞİLİZ"

Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Başkanı ve Elhibeyt Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, şunları söyledi:

"Peygamberimizden sonra birinci halifemize karşı şirk ve düşman ayaklanması gibi mürtet ayaklanmalar ve savaşlar başlattılar. Savaşlarla İslam bugüne geldi. İslam'a bir sürü hurafeler dahil ettiler. Milli Şairimiz Mehmet Akif'in dediği gibi 'Ya Resulullah, senden sonra İslam'a o kadar bidatlar sokuldu ki kendin de gelsen İslam'ı tanıyamayacaksın' ve İslam'a o kadar bidatlar sokuldu ki İslam'ı asıl mecrasından çıkararak indirilen din yerine uydurulan din yerine Müslümanlara bidatları 'İslam' olarak yansıttılar ve bugün yaşadığımız İslamiyet o günden yok edilmeye başlanılmıştır. Hz. Fatıma Medine sokaklarında İslam'ın sanki bugününe ağlıyordu ve bugün maalesef bize İslam adına Emevilerin bidatlarını sünnet olarak lanse edilmiştir. Bakın İslam tarihine şimdi günümüzde de bunu yaşamaktayız. İslam tarihine öyle bidatlar soktular ki kendi yaptıkları çirkefliklerini İslam'a mal etmektedirler. Güya İslam peygamberi eşini Hz. Aişe'yi 9 yaşında kendisine eş etmiştir. Yani peygamberimizi sübyancılıkla itham etmektedirler. Fatıma'ı Zehra da evlendiği zaman güya 9 yaşındaymış. Bunlar peygamberimize hakaret etmektedirler ve kendi çirkefliklerini 6 yaşındaki bir kız çocuğunu 30 yaşındaki bir adama nikahlamak suretiyle evlendirmekte ve bunu da peygambere ve İslam'a mal etmektedirler. İşte bu, bugün yaşadığımız bu çirkeflikler, bu bidatlar Fatma-i Zehra'nın o zamanki haykırışlarından sonra meydana gelmiştir. Oysa peygamberimiz 'Ben ümmetime 2 emanet bırakıyorum. Birisi Kuranı Kerim, diğeri ehlibeytimdir'. Hz. Fatma ve onun evlatları İslam'ın hakkaniyeti için mücadele etmişler ve o mücadelelerini belli gruplar kabul etmeyerek onlara zulümleri yapmışlar ve peygamberimizin kendisine, evlatlarına, ehlibeytine o haksızlıkların bedelini bugün Müslüman'ın 6 yaşındaki mazlum ve küçük masum çocukları ödemektedir. Böyle bir İslam, böyle bir din olamaz. Öyle bir sünnet olamaz. 6 yaşındaki bir kız çocuğunu kaldır kocaya ver öyle bir İslam olmaz. Eğer İslam buysa; ki değil biz böyle bir İslam'dan değiliz, öyle bir Müslüman değiliz. Hz. Peygamber'e, Hz. Fatıma'ya, İmam Hüseyin'e zulmedenlerle aynı safta olamayız. Bu nedenle de Hz. Zehra'nın şehadet gününü bugün anmaktayız. Bu nedenle bir araya geldik. Allah bizi onların yolundan ayırmasın."

Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Başkanı Erdem: "Eğer İslam Buysa Ki Değil, Biz Böyle Bir İslam\'dan Değiliz, Öyle Bir Müslüman Değiliz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Derneği Başkanı Erdem: 'Eğer İslam Buysa Ki Değil, Biz Böyle Bir İslam'dan Değiliz, Öyle Bir Müslüman Değiliz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement