Kasif'ten "Kobi Destek Rehberi" - Son Dakika
Yerel

Kasif'ten "Kobi Destek Rehberi"

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, "Ülkemizde KOBİ'lere destek veren bir çok kuruluş olmasına rağmen işletmelerimizin çoğunun bunlardan haberi bile yok" dedi.

13.01.2012 17:00

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, "Ülkemizde KOBİ'lere destek veren bir çok kuruluş olmasına rağmen işletmelerimizin çoğunun bunlardan haberi bile yok" dedi.

Reis, yaptığı açıklamada, KASİF tarafından KOBİ'lere yönelik "KOBİ Destekleri Rehberi" adlı kitap yayımladığını söyledi.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde tamamını KOBİ'lerin oluşturduğunu dile getiren Reis, KOBİ'lerin kendilerine yönelik verilen desteklerden yeterli ölçüde haberdar olmadıklarını belirtti.

KASİF olarak KOBİ'lerin kendilerine sağlanan destekler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları ve desteklerden daha fazla yararlanmaları için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Reis, şunları kaydetti:

"Ülkemizde KOBİ'lere destek veren bir çok kuruluş olmasına rağmen işletmelerimizin çoğunun bunlardan haberi bile yok. Destek deyince KOBİ'lerimizin aklına sadece KOSGEB gelmektedir. KOSGEB, KOBİ'lere destek veren en büyük kuruluş olmakla birlikte ülkemizde TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları, DTM, İŞKUR, AB, Dünya Bankası gibi bir çok kurum KOBİ'lere ihracattan, ARGE'ye kadar bir çok konuda destekler vermektedir. Bu kurumların işletmelere tahsis ettiği fon miktarı da giderek artmaktadır. Ancak KOBİ'lerin bu desteklerden yeterince faydalanamadığı gözlenmektedir. Bu durumun temel sebebi işletmelerin desteklerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmamasıdır. Söz konusu bu eksiklik, devlet desteklerinin ve hibe programlarının etkin bir şekilde tanıtılmasıyla büyük ölçüde giderilebilir."

KOBİ'lere destek veren 16 farklı kurumun desteklerini bir araya getirdiklerinin altını çizen Reis, "KOBİ'lere yönelik destekler sunan KOSGEB, TÜBİTAK, İŞKUR, Hazine Müşteşarlığı, San-Tez Destekleri, İhracata Yönelik Devlet Yardımları, AB Fonları, Kırsal Kalkınma Destekleri, Kalkınma Ajansı Destekleri gibi destekleri tek bir doküman altında toplayarak 'KOBİ Destekleri Rehberi'ni oluşturduk. Bu kitabın KOBİ'lere ışık tutacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kitabın ücretsiz olarak KOBİ'lere dağıtılmakta olduğunu vurgulayan Reis, isteyen okurların kitabı temin etmek için 266 94 95 nolu telefondan veya www.kasif.org.tr'den KASİF'e ulaşabileceklerini kaydetti.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kasif'ten 'Kobi Destek Rehberi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement