Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika
Yerel

Kayak Merkezlerinde Son Durum

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de 110, Palandöken Kayak Merkezi'nde 55 santimetre olarak ölçüldü.

12.01.2012 10:40

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de 110, Palandöken Kayak Merkezi'nde 55 santimetre olarak ölçüldü.

Aralıklarla kar yağışının etkili olduğu Palandöken'de İran, Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistler, kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Bütün pist ve liflerin açık olduğu kayak merkezindeki otellerde doluluk oranlarının Palan ve Dedeman otel'de yüzde 50, Xanadu'da yüzde 35 olduğu bildirildi.

Dedeman Oteli Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün pistlerde kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu belirterek, İran, Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistlerin otellerinde konakladığını söyledi.

Avşarer, "Özellikle sömestr tatili için yoğun bir talep var. Şuana kadar aldığımız rezervasyonlarla sömestr için otelimizin yüzde 80'i doldu" dedi.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 110 santimetre olarak ölçüldü.

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, kar yağışının ardından kar ezme makinesiyle pistlerin tamamının kayak için ideal duruma getirildiğini belirterek, kayak merkezinin yerli ve yabancı turistlerle dolduğunu söyledi.

Kayakseverlerin gündüz kayak yaparak, gece de eğlence programlarıyla hoşça vakit geçirmesini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, "Önümüzdeki günlerde misafirlerimiz için geceleri meşaleli yürüyüşle birlikte, sucuk mangal ve sıcak şarap organizasyonları yapacağız" diye konuştu.

Bu arada, Sarıkamış'ta vatani görevini yapan oğlu Fırat'ı ziyaret etmek için ilçeye gelen futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Kayak merkezine hayran kaldığını ifade eden Toroğlu, "Burası inanılmaz derecede güzel ve doğal bir yer. İlk defa geliyorum. Eğer bir daha kayak yaparsam buraya gelirim. Çünkü cennet gibi bir yermiş, havası da çok güzel" dedi.

Öte yandan, Kayak merkezindeki otellerde doluluk oranlarının Çamkar Otel'de yüzde 90, Ce-Mar Toprak Otel'de yüzde 80, Kar Otel'de yüzde 70, Alpina Konaklarında ise yüzde 60 olduğu ifade edildi.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement