Kaz Dağı ve Madra Dağı Emıtt'te Tanıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Kaz Dağı ve Madra Dağı Emıtt'te Tanıtılıyor

Kaz Dağı ve Madra Dağı Emıtt\'te Tanıtılıyor

Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, 18. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) açtığı stant ile Kuzey Ege’nin doğa harikası olan Kaz Dağları ve Madra Dağı tüm dünyaya bir kez daha tanıtıldı.

30.01.2014 16:53

Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, 18. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) açtığı stant ile Kuzey Ege'nin doğa harikası olan Kaz Dağları ve Madra Dağı tüm dünyaya bir kez daha tanıtıldı.

Kuzey Ege'de Balıkesir ve Çanakkale illerinde ki toplam 24 belediyenin üyesi bulunduğu Kaz dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, tarafından 18. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) stand açarak hem bu doğal güzellikleri tanıttılar. İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen EMİTT'te bu yıl ilk kez yer alan Kaz Dağı ve Madra dağı Belediyeler Birliği, Kuzey Ege'nin en güzel doğal yapılarından olan Kaz Dağı ve Madra Dağı'nın eşsiz güzelliklerini katılımcılara anlattılar. Doğal güzelliklerin yanında bu dağlarda ki madencilik faaliyetlerine de dikkat çeken birlik yetkilileri, doğayı tüketmenin cinayet olacağını, Kaz Dağı ve Madra Dağı'nda hayatın altından daha önemli olduğunu bir kez daha ifade ettiler. Akçay Belediye Başkanı ve Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği'nin Türkiye'de çevrenin korunması amacıyla kurulmuş ilk birlik olduğunu belirterek, "Ülkemizin en güzel coğrafi alanlarından birisinde yer alan Kaz Dağı ve Madra Dağı barındırdıkları tarihsel, mitolojik, toplumsal, kültürel, ekolojik ve ekonomik değerleri ile yalnız Türkiye'nin değil tüm insanlığın evrensel bir değeridir. Bu coğrafyada yaşayan 300 bin, yaz aylarında ise bir milyon insanın, bitkilerin, yaban hayatının ve özellikle su kaynaklarının yer aldığı bu doğal güzelliklerimizi tanıtıyoruz. Diğer yandan da bu doğal güzelliklerin yeraltı ekonomik değeri olan madenleri çıkartmak adına, altından çok daha değerli olan tüm yerüstü zenginlikleri ve yaşam alanlarının talan edilmek istemesine karşı Kaz dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği olarak tüm Türkiye'yi dağlarımızı korumak adına dayanışmaya çağırıyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaz Dağı ve Madra Dağı Emıtt'te Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement